Også de ældre kæmper ihærdigt om sejren i Etape Bornholm: 69-årige John går efter at forsvare titlen

Også de ældre kæmper ihærdigt om sejren i Etape Bornholm: 69-årige John går efter at forsvare titlen
Bornholms Tidende følger John K. Street hver dag igennem Etape Bornholm, som afvikles mandag til fredag. På 1. etape blev hans tid på 00:46:56. John har i øvrigt deltagernummer 569. Foto: Jesper Gynther
LØB | HASLE | ABONNENT | 26. JUL 2021 • 23:15
Jesper Gynther
Journalist
LØB | HASLE | ABONNENT
26. JUL 2021 • 23:15

John K. Street fra Muleby er en garvet ræv, når det kommer til Etape Bornholm. Bornholmeren har været at finde i deltagerfeltet siden 2005, og de fleste af årene har han formået at vinde den aldersklasse, han stiller op i.

I år er det sidste gang, han kan prøve kræfter med aldersklassen 65-69 år, som han er forsvarende mester i, og han håber på, at han kan forsvare titlen.

– Konkurrenceelementet betyder meget for mig. Dagen før løbet begynder, så handler det om at spise og drikke det rigtige op til, for selvom det kun er for sjov, så vil man jo gerne gøre sit bedste, siger John, der til daglig løber i Viking Atletik.

Forventer hård konkurrence

Der er i år i alt 29, der stiller op i hans aldersklasse, og han forventer at få kamp til stregen.

– Jeg skal nok få noget konkurrence i år, men ellers har jeg forsvaret min førsteplads i alle årene bortset fra to år, hvor en nordmand var med. Han er 74 år, så ham kommer jeg i aldersklasse med til næste år.

Selvom sejren betyder meget for John, så betyder det sociale ved Etape Bornholm også rigtig meget. Det er ofte de samme, han konkurrerer med hvert år, og det er altid et glædeligt gensyn.

– Vi plejer at bruge førstedagen på at se, hvem man kommer til at løbe med resten af ugen. Jeg har løbet år efter år, og vi hilser altid på hinanden. Man får sådan et særligt forhold til de andre. Man ved, man kommer til at løbe med dem og dem, siger han.

Ruten er hans baghave

Da John bor i Muleby, så er han altid på hjemmebane, når Etape Bornholm skydes i gang. Den 1. etape løbes nemlig mellem Hasle og Sorthat, men faktisk ville han ikke have noget imod, hvis motionsløbet slet ikke kom forbi det område.

– Ruten er min baghave, men den er lidt kedelig, for det er jo bare lige ud og så et enkelt sving, siger han og fortæller, at hans personlige rekord er 39 minutter på de 10 kilometer, men det forventer han ikke gentager sig.

– Vi taber jo noget med syv procent om året i hvert fald, når man har passeret de 25 år. Så det kan man ikke kæmpe mod andet end ved at træne. Men jeg kommer ikke ned på 39 minutter på første etape igen, som er min rekord, siger han.

Nøjes med fjerdeplads

Det fik John ret i, for hans tid på 1. etape af 2021-udgaven af Etape Bornholm endte på 00:46:56, hvilket rakte til en foreløbig fjerdeplads i alderskategorien 65-69 år.

– Det gik udmærket. Der er jo varmen, men den slås vi alle sammen med. Jeg synes, jeg tacklede det meget godt. Jeg lagde stille og roligt ud sammen med en god ven, og så er det bare det sædvanlige ind mod mål igen, fortæller han til Bornholms Tidende et par sekunder efter, han er krydset målstregen.

– Etapen er jo lang med fire etaper endnu, så det gør ikke noget, at man har den her hastighed, for de andre bliver hårdere. Det her er forholdsvis nemt.

– Jeg synes min tid er rimelig, men jeg ved ikke, hvor jeg ligger henne, for vi starter jo i hver sin gruppe. Jeg startede i den gule gruppe for sjovs skyld. Man ser først på resultaterne senere i aften, det er ganske almindelig opladning til næste dag.

– Og så skal man huske at sige tillykke til dem, der ligger foran en, siger han og glæder sig over, at han allerede har fået hilst på rigtig mange gode kammerater, venner og eventuelle konkurrenter.

– Jeg fik hilst på dem alle sammen minus én, men ham skal jeg nok få fat i. Nu vil jeg gå op og få noget frugt og noget vand, siger han og går målrettet mod de opstillede boder.

TEMA: ETAPE BORNHOLM