Dennis har løbet tre uger i Kretas bjerge, men det kan Hammeren godt leve op til

Dennis har løbet tre uger i Kretas bjerge, men det kan Hammeren godt leve op til
Under dette års Etape Bornholm bor Dennis Kjeldsen i Pedersker sammen med sin kone, og da de deltog i løbet i 2015 og 2019 boede de i Listed i et sommerhus. Foto: Berit Hvassum
LØB | HAMMEREN | ABONNENT | 30. JUL 2021 • 01:32
Jesper Gynther
Journalist
LØB | HAMMEREN | ABONNENT
30. JUL 2021 • 01:32

Som mange andre var Dennis Kjeldsen totalt smadret, da han løb over målstregen på 4. etape af Etape Bornholm, som blev afviklet torsdag aften på Hammeren. Selvom han skulle give alt, hvad han havde i sig af kræfter for at komme op ad den sidste bakke til Hammerfyret, så var det alt besværet værd, fortæller den 57-årige løber fra Helsingør.

– Hvis jeg puster ind i mikrofonen, så er det fordi, jeg lige er kommet i mål, siger han og smiler.

– Det var fantastisk. Det er så fucking fedt, og det er min favoritetape den her, for det er en ganske udfordrende etape.

– Og ja, det gør ondt, det vidste jeg på forhånd. Det kræver noget at komme igennem, men jeg nyder det bare, siger han og oplyser, at han tidligere har deltaget i Etape Bornholm i 2015 og 2019 sammen med sin kone.

– Vi har lige været tre uger på Kreta op til her, hvor vi har løbet i bjergene, men det kan Hammeren godt leve op til, for det er godt nok en hård etape at komme igennem. Især med den stigning der er til sidst og de sidste 400 meter, for der skal du gerne have noget at skyde med, hvis du stadig skal være løbende, siger han og fortæller, at han plejer at tænde for TV2/Bornholm, når han kommer hjem fra kongeetapen.

– Der er altid nogle pænt dramatiske billeder af folk, der er totalt tømt for energi, og som alligevel bare skal op mod målstregen, siger han, hvilket er en kategori, han selv passer meget godt ind i.

Godt med færre tilskuere

Dennis har i det hele taget kun rosende ord at sige om motionsløbet.

– Jeg er fuld af lovord, for det er en fantastisk oplevelse. Et er, at det er godt tilrettelagt med masser af frivillige hjælpere, som har et smil på læben, men også publikum er begejstret og skaber bare en fed stemning. Og på Hammeren er det helt specielt, for der står de godt nok tæt hele vejen op på den sidste del, siger han.

– Vi kommer også tilbage til næste år min kone og jeg, for der passer det ind i vores planer. Nu løb vi senest i 2019 og havde også ideen om at løbe i 2020, men det blev så ikke rigtig til noget. Det er et løb, vi gerne vil have passet ind i kalenderen, for på mange ledder og kanter er det et fantastisk koncept, som Viking Atletik har fået etableret. Det er fedt at opleve den entusiasme, der er omkring løbet, og den fest vil vi bare gerne være en del af.

Dennis har heller ikke noget imod, at løbet i år ikke har lige så mange deltagere, som der plejer at være.

– Der plejer at være totalt med mennesker her i målområdet på det her tidspunkt, men det er fint nok. Så er der bare mere plads til at løbe og passerer andre ude på ruten. Det er meget nemmere denne gang, siger han.


Vant til sportens verden

At dyrke idræt er ikke noget, som Dennis Kjeldsen er ubekendt med, for han er tidligere fodboldspiller, og indtil årsskiftet var han administrerende direktør i Brønshøj Boldklub.

Nu er han frivillig hjælper i Helsingør Golfklub, hvor han hjælper til med at få flere børn til at dyrke sporten.



TEMA: ETAPE BORNHOLM