John har opgivet sejren: 'Viljen er der, men det er benene, der bestemmer'

John har opgivet sejren: 'Viljen er der, men det er benene, der bestemmer'
Bornholms Tidende følger John K. Street hver dag igennem Etape Bornholm, som afvikles mandag til fredag. På 4. etape blev hans tid på 00:43:48. John har i øvrigt deltagernummer 569. Foto: Berit Hvassum
LØB | HAMMEREN | ABONNENT | 29. JUL 2021 • 23:14
Jesper Gynther
Journalist
LØB | HAMMEREN | ABONNENT
29. JUL 2021 • 23:14

De seneste år har John K. Street fra Muleby domineret i aldersklassen 65-69 år, men i dette års Etape Bornholm har han haltet bagefter konkurrenterne.

Mønstret fortsatte torsdag aften, hvor 4. etape blev afviklet på Hammeren. Her måtte han for fjerde dag i træk nøjes med en fjerdeplads i sin aldersklasse, men han var nu ellers godt tilfreds med sin tid på den 7,8 kilometer lange rute.

– Jeg synes, jeg gjorde det meget godt i dag, siger han med henvisning til, at han klarede turen på 43 minutter og 48 sekunder, hvilket blot er lidt under halvandet minut dårligere end hans tid fra 2019-udgaven af løbet, hvor han vandt den samlede sejr i sin aldersklasse.

Den flotte tid er dog ikke nok til, at han kan true konkurrenterne denne gang.

– Der er bare lidt for lidt i benene. Viljen er der, men det er dem hernede, der bestemmer, siger han og peger på sine stænger.

Du forsvarer ikke sejren, så har du sat dig nye mål?

– Ikke andet end, at jeg følger med og nyder turen og gør mit bedste. Jeg har det udmærket med de andre i min aldersklasse, for jeg kender dem jo, dem som fører, og vi kommunikerer rigtig godt sammen, siger John, som dog glæder sig til næste år, hvor han vil være 70 år og derfor skal konkurrere mod nogle andre.

– Det ødelægger ikke min tur, at der er så mange gode løbere, det er bare ærgerligt, at de alle sammen er i min aldersklasse i år, siger John, som ser frem til at komme op i den anden aldersklasse, hvor der i år deltager en nordmand, som er en af hans gode kammerater, og som John plejer at konkurrere om Etape Bornholm-sejren med.

Mindes gamle dage

Selvom han ikke er i spil til den samlede sejr i år, så nyder han fortsat at deltage i Etape Bornholm, hvilket han har gjort hvert år siden 2005. Især er det en stor fornøjelse for ham at løbe den 4. etape på Hammeren, for det er en etape lige efter hans hoved.

– Det var en pragtfuld tur, som det plejer at være. Det er jo dejligt, fordi der er det hele i den her etape: Du er opad bakke og nedad bakke, så man skal virkelig prioritere rigtigt, siger han.

Kun én enkelt ting kunne have været bedre: vejret inden løbet.

– Regnen kom lige 20 minutter for tidligt, for jeg kan bedst lide, at der kommer en regnbyge, når vi er i gang med løbet, for så bliver vi kølet af, og så er det meget bedre. Det blev fint vejr alligevel til starten, men vi nåede at blive lidt våde, siger han.

Nu er der én etape tilbage, og det er ikke en etape, som John er lige så stor fan af, som han er af kongeetapen på Hammeren.

– Etapen i Rønne er den mest kedelige af dem. Det er svært at sætte sig op til, for det er bare noget, som skal overstås, siger han og forklarer, at han for nogle år havde det nemmere ved at sætte sig op til den afsluttende etape.

– I gamle dage havde vi en samlet middag, fordi dengang var der fire timer til, at de kunne komme hjem med færgen, når løbet var slut. Så vi havde orkester inde i hallen, og det var rigtig godt.

– Men jeg tager den etape med stadigvæk, for jeg har jo nogle, jeg skal sige farvel til, siger han med henvisning til, at han kender rigtig mange ovrefra, som deltager i årets udgave af Etape Bornholm.

TEMA: ETAPE BORNHOLM