Brians heppekor har en fest: Vennerne fra Jylland er taget med til Bornholm for at give moralsk opbakning

Brians heppekor har en fest: Vennerne fra Jylland er taget med til Bornholm for at give moralsk opbakning
Brian Borg deltager i Etape Bornholm sammen med fire kammerater fra løbegruppen Crazy Runners Horsens. Kun den ene af kammeraterne løber dog med i motionsløbet, mens de andre agerer heppekor. Her ses gruppen efter en tur i vandet ved Dueodde kort efter 2. etape. Fra venstre ses: Gitte Øllgaard Jensen, Brian Borg, Maja Ahle Thomsen, Heidi Krog Lohdal og Henrik Kronholm.
LØB | DUEODDE | ABONNENT | 28. JUL 2021 • 02:15
Jesper Gynther
Journalist
LØB | DUEODDE | ABONNENT
28. JUL 2021 • 02:15

35-årige Brian Borg deltager i år for første gang i Etape Bornholm. Det er en oplevelse, som han ikke går igennem alene, for østjyden har taget fire kammerater med, som ligesom ham selv er en del af løbegruppen Crazy Runners Horsens.

Den ene af vennerne, Heidi Krog Lohdal, løber også med på de fem etaper, men de tre andre har ladet løbeskoene stå derhjemme på grund af skader. Til gengæld får de rørt klappemusklerne en del, for når Brian og Heidi kampsveder ude på ruten, så står de tre andre og agerer heppekor.

– Da vi blev skadet, tænkte vi lidt over, hvad vi skulle gøre, og så blev vi enige om at gøre en tur ud af det. Så tager vi med og hepper på Brian og Heidi, fortæller Maja Ahle Thomsen.

– Og så hygger vi jo i løbet af dagen allesammen og tager et sted hen og spiser om aftenen, når løbet er slut. Der er ikke de store tanker omkring det, andet end at vi støtter hinanden. Det har vi altid gjort, og så får vi en ferie ud af det, siger hun.

Trøstedrikker

Selvom heppekoret har en fest, når de står og klapper af Brian og Heidi, så ærgrer de sig dog også over, at de ikke selv kan løbe med.

– Når vi ser Brian og Heidi komme ind over målstregen, giver det jo lidt et stik i hjertet. Vi har jo altid løbet skidegodt sammen og haft eventyr sammen med både maraton og ultraløb, og når vi nu ikke kan løbe, så går vi mange ture i stedet for, siger Gitte Øllgaard Jensen.

Det gælder bare om at råbe mest muligt, så vi er sikker på, at de ser og hører os

– Men vi vil gerne ud at løbe igen. Vi savner det rigtig meget. Og så er det her jo et fedt sted og et fedt løb, så det var med smerte, at man til sidst måtte sælge billetten og sige, at det går bare ikke, fortæller hun, hvilket Maja bekræfter.

– Så nu er vi endt i noget sprut i stedet for. Vi trøstedrikker lidt, siger hun og griner.

– Men vi skal med næste år, så er vi klar. Det skal vi. Det vil vi rigtig gerne, for der er en speciel stemning her, siger hun.

Opbakning er alfa og omega

Fordi de selv har prøvet at deltage i mange løb, så er heppekoret bevidste om, hvor meget det betyder for deltagerne, at der står nogle på ruten og hepper på én. Derfor gør de også deres allerbedste for at støtte op om Brian og Heidi.

– Det gælder bare om at råbe mest muligt, så vi er sikker på, at de ser og hører os, siger Maja.

Heppekoret støtter dog ikke kun op om deres to løbekammerater.

– Vi så en bagløber, der kom til sidst, og dem vil vi også gerne heppe på, for vi ved godt, at hvis man ligger bagerst i feltet, så betyder det meget for én, at der er nogle, der støtter dig og hepper på dig og siger "kom så, du er megasej, fordi du gør det her", siger Gitte.

– Ja, vi har heppet på første til sidste løber i dag. Og vi har heppet på julemanden også, tilføjer Maja.

Giver et ekstra boost

Opbakningen kan da også mærkes, fortæller både Brian og Heidi.

– Det er jo fantastisk. Det er lidt det, som vi har lagt stor vægt på i Crazy Runners Horsens. Det er selve det sociale ved det. Jo, man kan godt finde nogle, man kan løbe stærkt med, hvis man vil det, men vi vægter mest det sociale og hyggen, siger Brian.

– Det giver lige et ekstra boost, det gør det, siger Heidi.

– Jeg har ikke løbet i fire måneder, så man skal lige trække på nogle reserver, når man kommer til de sidste kilometer. Så er det rart, at der er nogle, der står og hepper på én og kalder ens navn, og så skal man lige vise, at man godt kan. Så løber man lige det sidste igen, fortæller hun og takker i den forbindelse de mange tilskuere, som står langs ruterne.

– Der er generelt stor opbakning. I dag (tirsdag, red.) er vi løbet igennem nogle campingpladser, og der står folk og hepper hele vejen, og man bliver bare båret igennem. Og de er jo ligeglade med, om de kender nogle, der deltager eller ej. Der er små børn, der sidder på skuldrene af fædrene og råber "godt løbet, godt løbet", og det er skidefedt, siger hun.

Sandet var en dræber

Der var da også godt brug for opbakning på 2. etape, som fandt sted tirsdag ved Dueodde, for ruten var hård, fortæller Brian.

– Det var meget hårdere end i går (mandag, red.). De sidste halvanden kilometer, det var jo i blød sand, og det dræner de fleste og deriblandt også mig. Puha, siger han.

– Jeg har prøvet det tidligere at løbe på sand, men det er en dræber hver gang. Specielt her på Bornholm er det meget, meget fint sand, og så er det næsten umuligt at skulle træde opad uden at glide, fortæller han.

Han er dog ved godt mod efter etapen og ser frem til de kommende etaper.

– Jeg har forsøgt at sørge for at holde væskebalancen ved lige og få noget sødt og noget salt, for så kan man godt klare sig igennem. Og indtil videre føles benene faktisk godt, fortæller Brian, som sammen med de andre kammerater fra Crazy Runners Horsens sluttede aftenen i Dueodde af med at tage tilbage til sandstranden for at tage en dukkert i vandet.

Bornholms Tidende følger Brian Borg hver dag igennem Etape Bornholm, som afvikles mandag til fredag. På 2. etape blev hans tid på 00:37:21. Brian har i øvrigt deltagernummer 617.

TEMA: ETAPE BORNHOLM