Brian er kommet i bedre form i løbet af etapeugen: 'Det skal holdes ved lige, når jeg kommer hjem'

Brian er kommet i bedre form i løbet af etapeugen: 'Det skal holdes ved lige, når jeg kommer hjem'
Bornholms Tidende følger Brian Borg hver dag igennem Etape Bornholm, som afvikles mandag til fredag. På 4. etape blev hans tid på 00:49:39. Brian har i øvrigt deltagernummer 617. Foto: Berit Hvassum
LØB | HAMMEREN | ABONNENT | 29. JUL 2021 • 22:31
Jesper Gynther
Journalist
LØB | HAMMEREN | ABONNENT
29. JUL 2021 • 22:31

På forhånd havde østjyden Brian Borg forventet at klare torsdagens 4. etape af Etape Bornholm – som kaldes for kongeetapen – i en tid omkring 60 minutter.

Så lang tid endte han slet ikke med at skulle bruge, for allerede da der var gået 49 minutter og 39 sekunder, krydsede han målstregen ved Hammerfyret efter at have gennemført en 7,8 kilometer lang, kuperet rute.

– Den lå godt til mig i dag, selvom den sidste bakke var meget en dræber. Jeg vidste godt, at der var en bakke, men at den var så brutal, det kom lidt bag på mig, fortæller Brian, som trods den hurtige tid ikke behøver at sunde sig, før han kan give et interview til Tidende, som han har gjort efter hver etape.

Omkring ham i målområdet er der ellers mange, som hiver og puster efter vejret ovenpå den hårde etape, men Brian har det fint og roser kongeetapen til skyerne.

– Den er fantastisk smuk, ligesom jeg havde forventet, hvis ikke bedre. Det er jeg meget tilfreds med, siger han og fortæller, at etapen gik lige, som han havde planlagt det.

– Vi startede ud med 2,5 kilometer, hvor det kun gik opad, og der valgte jeg at starte stille og roligt ud. Og så begyndte det at jævne ud, og så indhentede jeg meget tid nedad, fortæller han.

– Og så kom der den her bakke til sidst. Derfor havde jeg også sparet lidt på kræfterne den sidste kilometer før bakken for at kunne tage den. Og det gjorde jeg så, så det er jo fantastisk, siger han.

Har løbet sig i form

Brian løb så godt, at han kom i mål over ti minutter hurtigere, end han havde regnet med, og det skyldes nok, at han i løbet af ugen er kommet i bedre form, og derfor skal hjernen lige indstille sig på, at kroppen kan præstere bedre, end den kunne for bare nogle få dage siden.

– På grund af nyt arbejde har jeg ikke kunne træne regelmæssigt i en måneds tid, men jeg kan 100 procent mærke, at bare på de her fire dage er konditionen rykket sig, og det er fuldstændig fantastisk, siger han.

– Så det skal holdes ved lige, når jeg kommer hjem. Jeg har en idé om, jeg skal træne igen regelmæssigt, og så skal jeg have tabt mig de sidste par kilo, så jeg har også allieret mig med en kostvejleder. Så nu skal der ske noget her efter sommerferien, fortæller han og giver æren for den udvikling til det bornholmske motionsløb.

– Etape Bornholm har en stor stjerne hos mig. Det er også noget, jeg vender tilbage til næste år. Jeg har faktisk allerede bestilt min billet, siger Brian, som i år er debutant i løbet.

Først venter dog den sidste etape af dette års Etape Bornholm, som finder sted i Rønne om fredagen, og den ser han også frem til.

– Jeg har taget hurtigskoene med, for jeg ved, det er en flad etape, men jeg ved ikke, om jeg vil løbe stærkt eller bare hygge mig igennem det, siger han.


Er blevet genkendt

Hver dag kan man under Etape Bornholm læse en artikel om Brian Borg i Bornholms Tidende, og det er blevet bemærket, fortæller den 35-årige østjyde, der kommer fra Barrit tæt ved Horsens.

– Der er da nogle, der har spurgt mig, om det ikke er mig med solbrillerne, og jo det er det da, siger han og nævner et eksempel:

– På en restaurant i dag fik jeg en gratis sodavand, fordi der var en tjener, som genkendte mig, fordi avisen tilfældigvis lå åben på den side, hvor jeg var på. Det er også sjove minder at have her fra løbet, siger han.



TEMA: ETAPE BORNHOLM