Østre Skole: Åben for alle muligheder

Ejerne af Østre Skole samarbejder med politiet om at stoppe hærværk mod den gamle skole i Rønne. Der er stadig ikke gang i byggeriet, og kommunen overvejer at købe en del af komplekset tilbage.
I maj kom det frem, at byggeriet af 114 boliger i den tidligere Østre Skole i Rønne er udsat på ubestemt tid. Siden har der været stille om komplekset, som regionskommunen solgte til selskabet Østre Skole ApS i begyndelsen af 2022, hvor de sidste detaljer mellem sælger og køber faldt på plads. Og så alligevel ikke.
Så sent som i denne uge blev politiet kaldt til Østre Skole, fordi en borger ringede og udtrykte bekymring for en gruppe unge mennesker, som holdt til på den tidligere folkeskoles område. Det var ikke første gang, politiet måtte køre til de gamle skolebygninger, der ligger mellem Åkirkebyvej, Pingels Allé og Svanekevej.
To gange i juni blev der begået hærværk mod bygningerne. Første gang blev der knust ruder, døre blev brudt op, og der blev malet graffiti indenfor. En uge senere kastede fem drenge sten mod ruder i de lukkede skolebygninger. Det er noget, de nye ejere har reageret på.
– Vi har haft – og har stadig – et tæt og positivt samarbejde med politiet om hærværk på skolen. Det har hjulpet, fortæller direktør Sine Åkerman i Østre Skole ApS i en mail til Tidende.
Muligt tilbagekøb
Juni var også måneden, hvor regionskommunens tanker om at tilbagekøbe en del af Østre Skole så dagens lys. Konkret drejer det sig om den bygning, som husede den tidligere skoles sfo, Vildanden, og også den af Østre Skoles bygninger, der vender ud mod Svanekevej.
Årsagen er, at der mangler plads i de bornholmske vuggestuer i en sådan grad, at pasningsgarantien er udfordret, blandt andet i Rønne. Aktuelt lejer kommunen Vildanden. Lejekontrakten løber til sommeren 2025 og kan ikke forlænges. Derfor kan et tilbagekøb blive aktuelt, for allerede i år og næste år er der problemer med antallet af vuggestuepladser.
Af kommunens materiale fremgår det, at Østre Skole ApS er indstillet på at sælge Vildanden tilbage til kommunen, hvis der bliver politisk flertal for en løsning, der har Vildanden med. Der står sagen stadig.
– Der er ikke noget nyt med hensyn til regionskommunens mulige tilbagekøb af Vildanden, fortæller Sine Åkerman.
En løsning på kapacitetsudfordringerne på dagtilbudsområdet indgår i de kommunale budgetforhandlinger, som fortsætter, når kommunalbestyrelsens sommerferie er slut.
Direktør Sine Åkerman fortæller, at i Østre Skole ApS er åben for opdeling af bygningsmassen og nye samarbejder for at få gang i boligbyggeriet på den tidligere skole. Arkivfoto: Jesper Gynther
Opdeling af bygningsmasse
Tilbage er spørgsmålet om planerne for Østre Skole, og om der er sket noget nyt, siden Sine Åkerman i maj fortalte TV 2 Bornholm, at byggeriet af 114 boliger er udsat på ubestemt tid, da en rentestigning samt mangel og dermed prisstigninger på byggematerialer betyder, at Østre Skole ApS ikke kan overholde det forhåndsgodkendte budget.
– Der er ikke noget specifikt nyt om ombygningen af Østre Skole. Vi er åbne for alle muligheder, der gør det muligt at få et boligbyggeri i gang, fortæller Sine Åkerman til Tidende.
Hun nævner yderligere opdeling af de to matrikler/bygningsmassen, nye samarbejder eller frasalg som muligheder, der kan satte gang i processen.
HVOR DRØMMER VI OS HEN - BYGGERIET
Livet i BRK: Hastværk rimer på lastværk
NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration