Søren Schow: 'Jeg er skuffet over borgmesteren'
Ifølge gruppeformand Søren Schow fra Venstre blev der i 2017 indført spærretid op til kommunalvalget for at lægge låg på en debat om brug af vådservietter i ældreplejen. Han ser en spærretid eller retningslinjer, som et forsøg på at beskytte kommunens ledelse og den førte politik. Arkivfoto: Berit Hvassum

SPÆRRETID | BORNHOLM | GRATIS
9. JUL 2021 • 12:51
Henrik Nielsen
Journalist

Søren Schow: 'Jeg er skuffet over borgmesteren'

Det er skuffende. Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Venstres gruppeformand, Søren Schow, efter borgmester Thomas Thors' (S) pressemøde fredag, hvor han lancerede et forslag til nogle retningslinjer som erstatning for den tidligere udmeldte spærretid op til kommunalvalget i november.

Forud for pressemødet havde Venstre i en pressemeddelelse opfordret Thomas Thors til helt at droppe tanken om en spærretid og så invitere til politiske forhandlinger. Derfor blev Søren Schow i første omgang glad, da han læste, at spærretiden droppes.

– Men det er kun ordet "spærretid", han har trukket, så det er faktisk lidt skuffende, vil jeg sige, lyder det fra Søren Schow, som ikke overværede pressemødet, men har læst og hørt om det i de lokale medier.

– Jeg forstår ikke det her med, at det skal problematiseres sådan, at vi nærmer os et valg, at vi så skal begynde at tage nogle særlige hensyn til nogle, som jeg ikke synes, har været inddraget særligt i valgkampe tidligere. At det skal være af hensyn til medarbejderne, det synes vi godt nok, er en søgt forklaring, siger Søren Schow.

Signal om lukkethed

I hans øjne må det være et spørgsmål om at beskytte regionskommunens ledelse, den politiske magt og den førte politik.

– Man vil gerne undgå, at der kommer kritiske spørgsmål og kritiske udsagn fra medarbejderne, så derfor begynder man at lægge låg på tre måneder før et kommunevalg. Det er den fuldstændig forkerte vej at gå. Vi går ind for mere åbenhed og adgang for medierne til at komme ind og se, hvordan det går i det kommunale område, lyder det fra Venstres gruppeformand.

Søren Schow forstår ikke, hvorfor man ønsker at signalere, at regionskommunen vil være lukket. Det er det, han oplever.

– Nu var det kommunaldirektøren, der sendte det her ud i første omgang, men det var clearet af med borgmesteren. Og når borgmesteren havde indkaldt til pressemøde, så havde jeg faktisk forventet, at han havde lyttet lidt til, hvad der bliver sagt rundt omkring, siger Søren Schow.

Fuldstændigt fejlskud

Med det mener han den kritik, som både har været rejst af landspolitikere, forskere og organisationer.

– De siger, at det er enestående, at Bornholm går i den her retning, og at de er glade for, at man ikke ser det i andre kommuner. At man ikke har lyttet lidt til det og så tænkt, at nu dropper vi det hele og trækker det tilbage. at det var et fejlskud, så vi fortsætter bare den almindelige hverdag, siger Søren Schow.

Venstres gruppeformand ved ikke, om partiet vil stille et ændringsforslag, når Thomas Thors' forslag til retningslinjer kommer til politisk behandling, men han tolker retningslinjerne som et fuldstændigt fejlskud.

– Vi har en kommunikationspolitik, som er politisk vedtaget, og den snakker om åbenhed, hvordan vi kommunikerer ud, og hvordan medarbejderne kan være med til at snakke regionskommunens sag, og så pludselig, fordi det er valg, så skal der lukkes ned. Det er skuffende. Jeg er skuffet over borgmesteren, at han ikke har kunnet sige, at det var en fejl, siger Søren Schow.Flere nyheder