René Danielsson efter pressemøde: 'Det er himmelråbende'

René Danielsson efter pressemøde: 'Det er himmelråbende'
René Danielsson, Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
SPÆRRETID | BORNHOLM | 9. JUL 2021 • 14:20
SPÆRRETID | BORNHOLM
9. JUL 2021 • 14:20

René Danielsson fra Dansk Folkeparti fulgte med i fredagens pressemøde, hvor Thomas Thors (S) præsenterede nye retningslinjer i regionskommunen op til kommunalvalget i november, den såkaldte spærretid. Ved pressemødet præsenterede borgmesteren nogle få ændringer, heriblandt navnet, som nu skal være retningslinjer.

Men kommunalbestyrelsesmedlem fra Dansk Folkeparti, René Danielsson, mener blot, at det er en spørgsmål om ordvalg og kun det.

– Jeg synes i princippet, at det er et spørgsmål om semantik og ikke andet. Nu giver Thomas Thors det en ny indpakning, og så håber han, at det glider bedre ned denne gang, siger René Danielsson.

Og om det hedder spærretid eller retningslinjer er lige meget. René Danielsson mener, at det handler om noget helt andet.

– Det drejer sig mere om rygdækning. Mig bekendt var der ingen menige medarbejdere eller andre, der blev hængt ud. Der var et pres på ledende politikere og specifikke udvalgsformand i forbindelse med sidste valg og hvad så? Undskyld mig, men det ser jeg ikke noget problem i. Og det han siger med at skærme vores medarbejdere? For hvad? Jeg forstår ikke, hvem der har været udsat for noget, siger René Danielsson.

Han hentyder til, at under fredagens pressemøde nævnte borgmesteren, at retningslinjerne var til for at beskytte medarbejdere i kommunen og for at tage noget af presset af dem. Til pressemødet sagde borgmester Thomas Thors også, at en væsentlig årsag til, at der skal indføres retningslinjer, er, at der på Bornholm er en massiv mediedækning sammenlignet med andre kommuner, og forholdet og tid til medierne skal balanceres. Men mange medier kan næppe være et problem, mener René Danielsson. Tværtimod.

– Der er ingen undskyldning for at indføre spærretid. Heller ikke når han nævner, at vi på øen har en større mediedækning. Hvorfor skal det være en hæmsko, at bornholmere får mere indsigt i problemstillinger end i resten af landet? Vi har andre rammer, og det kræver mere mediedækning. Det er da et luksusproblem. Det er da kun fedt, at borgere bliver bedre oplyst. Men det vil han så stille og roligt lukke ned for. Jeg forstår det ikke.

Dansk Folkeparti har lavet et medlemsforslag om en åbenhedspolitik. I det forslag vil partiet blandt andet sørge for, at man ikke kan indføre lignende retningslinjer fremover. På baggrund af pressemødet forsøger René Danielsson nu at få fremrykket behandlingen af medlemsforslaget til kommunalbestyrelsens førstkommende møde, og han vil derfor tage kontakt til Thomas Thors og kommunaldirektør Johannes Nilsson.

– Det er nogle overordnede begreber om, hvordan vi håndterer presse og så videre på Bornholm. Det ligger jo til højrebenet, at det skal diskuteres i denne konkrete sag. Jeg bryder mig grundlæggende ikke om, at kommunale spindoktorer, direktører og borgmestre skal bestemme, hvad der bliver sagt af centerchefer og så videre. Jeg synes, at det er himmelråbende, lyder det fra René Danielsson.