Riis efter pressemøde om spærretid: 'Vi kommer med ændringsforslag til de nye retningslinjer'
Pressemødet med borgmester Thomas Thors. Foto: Jacob Jepsen

SPÆRRETID | BORNHOLM | GRATIS
9. JUL 2021 • 14:47
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Riis efter pressemøde om spærretid: 'Vi kommer med ændringsforslag til de nye retningslinjer'

Fredag holdt Thomas Thors pressemøde om den spærretid, som Borholms Regionskommune vil indføre fra den 16. august. Til pressemødet havde Thomas Thors forslag til ændringer i reglen om spærretid, som han vil omdøbe til retningslinjer for ansatte i regionskommunen.

Viceborgmester Morten Riis (EL) fulgte med i størstedelen af pressemødet. Og godt nok ser han forbedringer i de nye retningslinjer, men Morten Riis mener, at der er plads til endnu flere. Man har endnu ikke diskuteret det hos Enhedslisten, men viceborgmesteren kunne indledningsvis fortælle:

– Vores holdning er den samme, som den har været hele tiden. Vi ser sådan set ikke nogen grund til at begrænse medarbejdernes mulighed for at udtale sig til pressen. Vi synes, det er okay i forbindelse med et valg, at man gør opmærksom på, at medarbejderne skal passe på uforvarende at blive del af en valgkamp. Og de har jo ytringsfrihed, og det står klart. Men det er fint, at man gør opmærksom på, at det kan være hensigtsmæssigt at snakke med en leder eller chef, inden man udtaler sig under en valgkamp, siger Morten Riis.

Morten Riis påpeger også, at det signal, der bliver sendt til medarbejderne, langt hen af vejen er unødvendigt.

– Den delegation, der før skulle gå til kommunaldirektøren, skal nu gå til centerchefen. Og det er da bedre. Men jeg tror godt, at medarbejdere kan finde ud af det i forvejen. Der har også været eksempler på, at kommunale medarbejdere kommer i pressen uforvarende. Selvfølgelig skal man som medarbejder være opmærksom på, at man ikke kompromitterer sin arbejdsplads. Opfordringen er god, men det skal være ment som en venlig tanke og ikke en instruks. I Thomas Thors oplæg synes jeg, det lyder som en instruks, siger Morten Riis.

Har I tænkt jer at stille nogle ændringsforslag til retningslinjerne?

– Ja, det har vi. Det kommer til at gå på medarbejdernes mulighed for at udtale sig, og dermed også pressens adgang til medarbejderne. Medarbejerne skal have den mulighed, og det har de ikke i Thomas Thors' forslag til retningslinjer. Jeg synes stadigvæk, at det er okay, at udtalelser skal koordineres med en leder. Og det tror også sker rigtig mange steder allerede. Derfor er det som sådan ikke en ændring, men blot at vi gør, som vi plejer. Men vi er enige i, at politikere ikke må besøge offentlige institutioner under valgkampen. Kun i henhold til deres tilsynspligt selvfølgelig, siger Morten Riis. Flere nyheder