Salg og afsætning slagteriets produkter
Forudsætningen for at have et slagteri på Bornholm er, at der er en stabil afsætning af slagteriets produkter året rundt. Drømmen er, at der i fremtiden er en bred palet af produkter, både af special karakter knyttet til Bornholm, samt den historie der er knyttet til et afgrænset geografisk område. I dag har vi Bornholmergrisen, der er én af de største specialproduktioner, som vi har i Danmark. Bornholmerslagteren er også et godt eksempel, på en virksomhed der bruger lokale råvarer. Drømmen kunne være at udbygge lokal forankret forædling, baseret på lokale fødevarer der kunne sælges i hele Europa.
Lokalsamfundet
Det lokale slagteri er med til at sikre arbejdspladser på Bornholm hele året. Griseproduktion og slagteridrift sikrer arbejdspladser i et udkantsområde som Bornholm. Antallet af arbejdspladser, der relaterer sig til landbrug og slagteridrift, er ikke ubetydelig. Chauffører, elektrikere, smede, tømrere, rådgivere, kontrollanter, kommunalt ansatte, dyrlæger, it, forskere på universiteter, medarbejdere direkte i landbruget, slagteriarbejdere, salgsmedarbejdere osv. listen er lang. Læg dertil den afsmittende effekt det har på den lokale skole, børnehave, dagligvarebutik og lokalsamfundet i det hele taget.