Hver dag serverer vi op mod 100.000 daglige måltider på kommunens institutioner til vores børn, unge, sårbare og ældre med et ambitiøst fokus på økologi, planterig mad og lokalproducerede varer. Som noget helt nyt, skal vi ikke længere servere rødt kød på skole- og dagtilbudsområdet, og det er min forventning, at det røde kød på sigt generelt fjernes fra tallerkenerne i vores offentlige køkkener i København.
Vi fjerner ikke det røde kød for at genere københavnerne. Vi gør det, fordi det er mere klimavenligt at spise mindre kød, og fordi det kan bæres ind i de private hjem, når børn og unge lærer gode, sunde og klimavenlige vaner i skolen og i vores dagtilbud. Vi har vi ikke fokus på at det skal være helt plantebaseret (vegansk), men at få de grønne og rene råvarer ind i madproduktionen, at lave grøn plantefars, grønne proteiner.
På landsplan bliver der serveret over en million daglige måltider på tværs af børnehaver, kantiner, plejehjem og hospitaler. Volumen vidner om, at det offentlige fødevareforbrug er en vigtig spiller i klimakampen. Hvis vi har den rigtige balance, kan vi i fællesskab gøre en stor forskel for Danmarks CO2-udledninger.