Der skal være plads til de små, og der skal være plads til de store. Vi arbejder med klimaplaner og mange andre bæredygtighedstiltag, men vi oplever til stadighed, at dele af det politiske landskab mener, at det konventionelle landbrug på Bornholm ikke længere har sin berettigelse.
Men hvordan måler vi denne berettigelse?
Konkret sikrer vi på Bornholms Andelsmejeri mere end 80 lokale arbejdspladser året rundt på mejeriet, herudover kommer så alle de indirekte arbejdspladser hos vores andelshavere, leverandører og så videre. Dermed skabes et skattegrundlag over det sædvanlige for en lokal bornholmsk virksomhed.
Skal en virksomhed have lov til eksistere, blot fordi denne beskæftiger mange? Absolut ikke! Virksomheden skal vise, akkurat som vi gør på Bornholms Andelsmejeri, at den dagligt arbejder på at gøre dens produktion så bæredygtig som muligt og tilpasser sig de forandringer, vi ser i verden.
Vores klare opfattelse er, at fremtidens bornholmske fødevareproduktion ikke udelukkende kan bestå af enkeltmandsvirksomheder, der producerer råvarer ved at malke i hånden eller høste uden brug af maskiner. Nej, der må og skal være nogle væsentlige katalysatorer, der driver fødevareproduktionen på Bornholm, så vi når en størrelse, hvor vi gør en reel positiv forskel for for eksempel arbejdsudbuddet på vores ø samtidig med, at vi løbende udvikler tiltag, der skal sikre, at vi gør det bæredygtigt.