Marie-Louise har holdt sommerferie på Bornholm hele sit liv, men aldrig deltaget i Etape Bornholm: 'Det var nu eller aldrig'

Marie-Louise har holdt sommerferie på Bornholm hele sit liv, men aldrig deltaget i Etape Bornholm: 'Det var nu eller aldrig'
Hendes tid blev 01:02:28 på 1. etape, som traditionen tro blev afviklet i og ved Hasle by. Foto: Jesper Gynther
LØB | HASLE | ABONNENT | 26. JUL 2021 • 22:15
Jesper Gynther
Journalist
LØB | HASLE | ABONNENT
26. JUL 2021 • 22:15

Selvom hun bor i Sønderborg og aldrig har haft bopæl på Bornholm, kender hun Bornholm godt. Faktisk rigtig godt. Siden Marie-Louise Biering-Nielsen var barn, har stort set alle hendes sommerferier nemlig blevet holdt i familiens feriebolig i Snogebæk.

Denne sommer er Marie-Louise igen at finde på Bornholm, men i den kommende uge bliver det måske til lidt mindre afslapning end normalt, for første gang i hendes 42 år lange liv deltager hun i Etape Bornholm.

– Jeg har løbet lidt før og trænet lidt, men har ikke gjort noget seriøst ud af det. Og da jeg så blev hjemsendt under coronanedlukningen, begyndte jeg at træne mig op til at kunne løbe 10 kilometer. Og så henover sidste sommer gik det op for mig at måske næste år, kunne jeg rent faktisk løbe Etape Bornholm, fortæller hun og afslører, at hun ikke tidligere har prøvet at deltage i nogen former for løb.

– Jeg har aldrig troet, at det var muligt for mig at løbe flere dage i træk og løbe sådan et langt løb, men nu prøver jeg, for det er nu eller aldrig. Jeg har nemlig haft muligheden for at træne og synes, at jeg er i rimelig god form, siger hun og fortæller, at hun tilmeldte sig løbet i april og delte nyheden om tilmeldelsen med venner, og dem hun træner med, og de har alle sammen været flinke til at holde hende fast i målsætningen om at løbe det populære motionsløb.

Kender ruterne godt

Marie-Louise fattede interesse for Etape Bornholm, fordi hendes mand tidligere har deltaget i løbet. Han er dog nu stoppet med at løbe på grund af en knæskade og deltager derfor heller ikke i dette års udgave af løbet.

– Specielt det sidste år han løb, var jeg med på nogle af etaperne og afleverede ham og hentede ham igen og oplevede stemningen omkring løbet. Så jeg synes bare, det er en god mulighed at være med i det her arrangement, som jeg ved er så stor en del af sommeren på øen, siger hun.

Fordi Marie-Louise har holdt sommerferie på Bornholm så mange gange før, har hun set det meste, der er at se på øen. Men hun afviser ikke, at der kan være nye steder, som hun får set, når hun løber med på de fem ruter i Etape Bornholm.

– Huset har været familiens samlingspunkt de sidste 50 år, så lige siden jeg var barn, har jeg haft hele min sommerferie herover. Jeg har fødselsdag i juli, så jeg har altid fejret min fødselsdag på Bornholm. Vi bruger stadig huset faktisk hele året rundt, så vi har set det hele flere gange, og jeg kender alle områderne.

– Hasle og Rønne er måske de steder, jeg kender mindst. Men området ved Hammeren har jeg jo gået rigtig mange gange, og Almindingen er også et sted, man kommer meget, og selvfølgelig stranden på Dueodde. Så det bliver sjovt at opleve det på den her måde, siger hun.

Tilfreds med debuten

Umiddelbart lever Etape Bornholm op til forventningerne, for Marie-Louise havde et smil på, da hun krydsede målstregen i Hasle efter 1. etape.

– Jeg synes, der var en rigtig fed stemning, siger hun.

– Og så synes jeg, det var en fin tur. Den var meget afvekslende. Det var faktisk ikke så hårdt, som jeg havde troet, at skulle løbe blandt alle de her mennesker. Jeg er meget godt tilfreds, selvom jeg faktisk er lidt i tvivl om, hvor hurtigt jeg løb. Jeg tror, det gik bedre end forventet, men det er ikke nogen fantomtid, siger hun lidt pustende efter vejret.

Hendes tid blev 01:02:28, hvilket placerer hende som nummer 25 af 38 i kategorien 40-44 år, kvinder. Det er da også en tid, der passer med hendes målsætning.

– Mit mål er at gennemføre og forhåbenlig nyde ture undervejs. Jeg er ingen “hurtigløber”, siger hun.

Fik du set noget nyt?

– Vi kom ud og så noget af kysten, som jeg ikke havde set før. Men der skinnede solen ret kraftigt, så man måtte skynde sig at komme væk igen, for det var voldsomt varmt.

Er familien her til at bakke dig op?

– Min mand sidder derude på den anden side af hegnet, for han ville ud at cykle imens, jeg løb. Resten af familien er ikke taget med her til Hasle, men tirsdag når jeg løber i Dueodde, så kommer de med og kigger, for det er lidt tættere på Snogebæk.

Er du ved godt mod?

– Ja, nu skal det gennemføres. Men jeg kan godt blive bekymret for de næste dage, for jeg ved, det ikke bare er at løbe, for der er noget sand og nogle bakker, så det er måske et andet slags løb. Men det bliver også spændende, at det ikke bare er det samme fem dage i træk.

TEMA: ETAPE BORNHOLM