Nyt forslag: 12 hold og én direkte nedrykker i Kvindeligaen

16. OKT 2024 • 11:42SPORT

Et nyt forslag om strukturændringer i dansk tophåndbold er sendt til høring i klubberne.

Efter at et forsøg på at skære håndboldens Kvindeliga ned fra 14 til 12 hold kuldsejlede tidligere på året, bliver der nu gjort et nyt forsøg.

Et frisk forslag er således sendt til høring i klubberne, skriver TV 2 Sport.

Den mest markante ændring i forhold til den nuværende struktur er fortsat, at Kvindeligaen skal ned på 12 hold. Men i forhold til det kuldsejlede forslag er der justeret på nedrykningen.

I stedet for to nedrykkere fra ligaen rummer det nye forslag således én nedrykker og ét hold, der skal spille en playoff-serie på tre kampe mod nummer to fra 1. division.

Groft sagt spiller alle mod alle i 22 runder i grundspillet, hvorefter de otte bedste som i den nuværende struktur spiller slutspil med to puljer og senere semifinaler og finale.

De fire nederste i grundspillet beholder sine point og spiller alle mod alle, hvorefter nummer 12 rykker ud, og nummer 11 spiller playoff.

Ifølge TV 2 Sport har klubberne til 1. november at komme med indsigelser og forslag, og forslaget skal være stemt igennem inden 31. december for at gælde fra 2026/27-sæsonen.

Forslaget indeholder også ændringer med betydning for mændenes Herreliga, som forbliver på 14 hold.

Både herrer og kvinder skal blandt andet frem over spille "først til to sejre" i playoff-serier i stedet for "først til tre point". Det vil sige, at man spiller med forlænget spilletid og eventuel straffekonkurrence i tilfælde af uafgjort.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT