La Liga-chef opfordrer Infantino: Drop klub-VM

16. OKT 2024 • 10:29SPORT

Fifa bør droppe det kritiserede klub-VM, lyder det i en kontant melding fra La Ligas præsident.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bør droppe sit udvidede klub-VM med 32 hold, der står til at få debut næste sommer.

Så klar er udmeldingen fra La Ligas altid stridslystne præsident, Javier Tebas, med direkte adresse til Fifa-præsident Gianni Infantino.

Fifa har endnu ikke fundet nogen købere til tv-rettighederne til slutrunden i USA, og en sammenslutning af interessenter - inklusive La Liga - har lagt sag an mod verdensforbundet for at presse kalenderen for hårdt uden at tage nogen med på råd.

- Hr. præsident, du ved, du ikke har solgt tv-rettighederne til klub-VM. Du ved, du ikke har solgt nogen sponsorrettigheder. Drop klub-VM. Det er ikke en nødvendighed for spillerne, klubberne eller Fifa.

- Hvis du bruger Fifas egne penge til at betale for det, tager du pengene fra de nationale forbund. Drop det venligst, siger Tebas ifølge NY Times.

Opfordringen kom på tirsdag på et pressemøde i forholdsvist nystartede Union of European Clubs (UEC), der er skabt som modvægt til den mest magtfulde sammenslutning af europæiske klubber, ECA.

Netop ECA har Tebas flere gange kritiseret for - trods sine efterhånden 700 medlemmer - at pleje primært storklubbernes interesse.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT