Tuchel er under pres fra start: Skal vinde VM i 2026

16. OKT 2024 • 13:30SPORT

Thomas Tuchel skal vinde VM i 2026 for at være en succes, mener den tidligere landsholdsbomber Alan Shearer.

- Thomas og teamet har et ensporet fokus på at give os den bedst mulige chance for at vinde VM i 2026.

Det Engelske Fodboldforbunds (FA) direktør, Mark Bullingham, lader ingen tvivl tilbage i en pressemeddelelse: Thomas Tuchel er hyret som ny engelsk landstræner fra årsskiftet af primært én årsag.

51-årige Tuchel har vundet Champions League med Chelsea, to franske mesterskaber med Paris Saint-Germain og et tysk mesterskab med Bayern München.

Men Englands seneste og eneste større trofæ kom i 1966, og der venter tyskeren en opgave af enormt omfang, mener den tidligere landsholdsstjerne Alan Shearer.

- Han har et utroligt cv, men dette bliver en helt anden test for ham. Det er et modigt træk af FA. Det er der ingen tvivl om.

- Han skal vinde turneringen. Det er det, han er hyret til at gøre. Forbundet har set på den bunke spillere, som England har haft gennem lang, lang tid, siger Shearer til podcastet The Rest Is Football ifølge AFP.

Under forgængeren Gareth Southgate kom England i to EM-finaler og tabte dem begge. Resultatmæssig fremgang, men ikke nok til at blive en succes, når man tager spillermaterialet i betragtning.

- Tuchel må have kigget på truppen og tænkt, at den er så stærk, at der er en fantastisk mulighed for at vinde det største trofæ af alle, siger en anden engelsk landsholdslegende, Gary Lineker.

Lineker havde foretrukket vikaren Lee Carsley som permanent løsning, men Tuchel er at foretrække, mener den tidligere landsholdsback og nuværende ekspertkommentator Micah Richards.

- Pointen er, at vi ikke har en engelsk kandidat, der er stærk nok til jobbet. Min mening er, at vi ikke har brug for en engelsk landstræner. Bare find den bedste person til jobbet, siger Richards og roser Tuchels cv.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT