Lars Knudsen er klar til endnu en tørn som landstræner

16. OKT 2024 • 07:00SPORT

Kasper Schmeichel roser Lars Knudsens indtog som vikarierende landstræner. Knudsen tager gerne to kampe mere.

Det er fortsat uafklaret, hvem der skal være landstræner, når fodboldlandsholdet samles igen 11. november for at forberede sig til de afsluttende Nations League-kampe mod Spanien og Serbien.

Ved de seneste to landsholdssamlinger har Lars Knudsen ageret standin for Morten Wieghorst, der først var sygemeldt og siden vendte tilbage som assistenttræner, selv om Wieghorst egentlig er ansat som landstræner året ud.

Er Wieghorst ikke klar til at være landstræner i november, tager Lars Knudsen gerne endnu en tjans i det eksponerede job.

Det siger han på bagkant af Danmarks 2-2-kamp mod Schweiz tirsdag aften, inden han onsdag vender retur til jobbet som dødboldtræner i bundesligaklubben Augsburg.

- Jeg har koncentreret mig om de to kampe, jeg er blevet spurgt om. Onsdag skal jeg hjem og i gang igen i Tyskland. Det er sådan, det er. Så må vi se på det i løbet af de kommende dage. Jeg har været en del år i branchen, og jeg har lært at leve med de vilkår, der er.

- Jeg er glad for det, vi har opnået med landsholdet indtil videre. Skulle jeg blive spurgt igen, så skal jeg nok være klar til at hjælpe, siger Lars Knudsen.

- Jeg har et godt samarbejde med spillerne og med staben, og det er jeg glad for.

I fire landskampe har Lars Knudsen hentet syv point, og landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er imponeret af, hvordan holdets tidligere dødboldtræner har gjort det i en ny rolle.

- Jeg synes, at Lars har gjort et fremragende arbejde. Han kom ind under meget svære omstændigheder, og han blev bedt om at tage et landshold, der skulle møde europamesteren Spanien, Schweiz og Serbien, og han er blevet sat i en svær situation, som han har klaret super godt.

- Han er blevet nødt til at prøve at vedligeholde det, vi har, og samtidig bygge lidt på, selv om han ikke ved, hvor længe han er landstræner. Han har taget udgangspunkt i holdets styrker, lyder målmandens ros af Lars Knudsen.

Sideløbende med at skulle have løst de kortsigtede udfordringer med at have en landstræner til Nations League-kampene i efteråret, har Dansk Boldspil-Union (DBU) også gang i en rekrutteringsproces for at finde en permanent træner fra nytår.

Så langt fremme i tankerne er Lars Knudsen ikke, selv om han hverken vil be- eller afkræfte, at jobbet kunne være interessant at få permanent.

- For mig handler det ikke om at kigge på det permanente job lige nu. Jeg er blevet spurgt, om jeg kunne hjælpe, og jeg har været klar. Skulle jeg blive spurgt om to kampe mere, så skal jeg nok hjælpe til.

- Hvis jeg bliver spurgt om det permanente job, så er det en anden snak, og så må vi se på det, siger Lars Knudsen.

Han har tidligere arbejdet under mindre bevågenhed som assistenttræner og ungdomstræner. Han har hurtigt vænnet sig til at træde ind i rampelyset.

- Jeg har været cheftræner før bare på et andet niveau. Jeg er vant til mange af tingene i jobbet. Medierne er den største forskel, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT