Isaksen takker Eriksen for hjælp med at indfri drøm

16. OKT 2024 • 06:00SPORT

Det var en indstuderet detalje, da Christian Eriksen spillede Gustav Isaksen fri til sit første landsholdsmål.

Landsholdsspilleren Gustav Isaksen er henrykt over, at han tirsdag scorede sit første mål for landsholdet, da Danmark spillede 2-2 ude mod Schweiz i Nations League.

Han sender en stor tak til Christian Eriksen, som spillede Isaksen fri ved scoringen til 1-1.

Eriksen så Isaksens dybe løb og tog et frispark hurtigt. Den visionære aflevering overrumplede det schweiziske forsvar, og så kunne Isaksen udnytte friløberen til at sparke bolden imellem benene på målmanden.

- Det er jo hverdag for ham, men det er fantastisk for mig at spille sammen med en som Christian, der kan se sådan nogle ting, som forsvarsspillerne tydeligvis ikke kan se.

- Han havde sagt til mig flere gange, at jeg bare skulle løbe, når han havde bolden, for han kunne se de der afleveringer. Det er en gave for en offensivspiller at have en spiller som ham.

- Jeg kunne godt se, at forsvaret stod og sov, og Christian Eriksen kiggede på mig. Forsvarsspillerne er nok trætte af det mål, for det er sådan et, der nemt kunne være undgået.

- Det var stort at score mit første mål for landsholdet. Jeg er bare glad for at være med, og så er det jo drømmen at kunne hjælpe holdet med at score mål, siger Gustav Isaksen.

Isaksens udligning faldt, umiddelbart efter at han var involveret i schweizernes 1-0-mål. Danskeren fik ikke afværget et indlæg, og Kasper Schmeichel var tosset på Isaksen. Det var berettiget, medgiver han.

- Jeg tænkte på, at jeg ikke ville lave straffe, og så kom jeg måske til at trække mig lidt fra duellen. Jeg så måske lidt dum ud, men jeg har ikke selv set situationen igen. Det er selvfølgelig altid træls, når modstanderen scorer.

- Jeg kunne godt høre Schmeichel, og hvis han mener, at jeg kunne have gjort mere, så er det helt okay. Jeg er glad for, at jeg kunne give lidt igen i den anden ende, siger Gustav Isaksen.

Det var midtjydens tredje landskamp, og det var første gang, han spillede fra start.

Den dribleglade kantspiller er meget tilfreds med den reklame, han fik gjort for sig selv. Foruden målet fremtvang han flere farlige situationer, og hans direkte oppasser fik et gult kort for at bremse ham.

- Jeg er glad for det aftryk, jeg satte. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, jeg gav holdet en masse offensiv energi, og det er sådan, jeg gerne vil spille, siger Gustav Isaksen.

Selv om Lazio-spilleren havde været det mest livlige indslag i Danmarks offensiv, blev han skiftet ud i det 56. minut.

Landstræner Lars Knudsen så tegn på træthed.

- Gustav spillede helt sikkert en rigtig flot kamp, men der var nogle defensive aktioner, hvor han begyndte at se lidt træt ud, og det havde vi ikke rigtig råd til på det tidspunkt. Der ville vi gerne have nogle friske ben ind, siger Lars Knudsen om udskiftningen af målscoreren.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT