Tauson rammer plet mod brite og booker kvartfinale i Osaka

16. OKT 2024 • 12:00SPORT

Clara Tauson er klar til kvartfinale i Osaka efter en sikker sejr over britiske Harrit Dart.

Den danske tennisspiller Clara Tauson spiller fredag kvartfinale i WTA 250-turneringen i japanske Osaka.

Det står klart, efter at den 21-årige dansker tidligt onsdag morgen dansk tid ramte plet mod britiske Harrit Dart.

6-3, 6-2 vandt danskeren efter omkring 1 time og 45 minutters effektiv spilletid.

Opgøret blev tidligt afbrudt på grund af regn i Osaka, og da det blev genoptaget var der kun ringe tvivl om udfaldet, selv om Tauson ikke selv var helt tilfreds.

- Jeg spillede ikke min bedste tennis, men nogle gange må man kæmpe sig igennem, når man ikke rammer 100 procent. Men jeg er glad for sejren og ser frem til næste kamp, siger Tauson i sit vinderinterview.

I sin kvartfinale møder Tauson vinderen af opgøret mellem den syvendeseedede Diane Parry fra Belgien og belgiske Greet Minnen. De to dyster torsdag.

Tausons serv fungerede igen glimrende. Især førsteserven var uhyre effektiv mod 28-årige Dart, som danskeren nu har slået tre gange ud af tre mulige i karrieren.

Tauson, der ligger nummer 63 i verden, mistede fokus en enkelt gang i første sæt og blev brudt. Men hun brød til gengæld Dart, der er nummer 81 på verdensranglisten, to gange og strålede i perioder af selvtillid efter en god periode.

I starten af oktober spillede Tauson efter fire sejre sig i finalen i en WTA 125-turnering i Hongkong, og mandag bankede hun den 22-årige amerikaner Katie Volynets med 6-1, 6-4 i første runde i Osaka.

Onsdag tog Tauson et afgørende servegennembrud i starten af andet sæt, hvor Dart blev kæmpet ned i et meget langt første parti, der varede 13 minutter.

Herefter var det et spørgsmål om at undgå at kikse i egne servepartier, og det klarede den stærke dansker uden problemer. Hun brød samtidigt til 4-1 og kortede lidt mere af sin arbejdsdag med sit syvende servees på den anden matchbold.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT