94 døde efter eksplosion fra forulykket tankvogn i Nigeria

16. OKT 2024 • 12:03UDLAND

Beboere var tilsyneladende i gang med at hente brændstof fra en forulykket tankvogn, da den eksploderede.

Mindst 94 er døde, og 50 er alvorligt kvæstede i Nigeria, efter at en forulykket tankvogn tirsdag aften eksploderede i nærheden af lokale, som var ved at hente brændstof spildt på vejen.

Det oplyser talsperson for nigeriansk politi Shiisu Lawan Adam til CNN.

Eksplosionen fandt sted i landsbyen Majiya i staten Jigawa i den nordlige del af landet.

- Føreren mistede kontrollen over tankvogn, som endte med at slå en saltomortale og lække brændstof ned i en dræningsgrøft.

- Beboerne skyndte sig derefter hen til området for at tanke brændstof fra den ødelagte tankvogn, da den eksploderede, lyder det fra Shiisu Lawan Adam.

Det ventes, at dødstallet stiger, oplyser politiet til CNN.

Flere NGO'er har advaret om, at Nigeria befinder sig i en krise på grund af både oversvømmelser som følge af klimaforandringer og konflikter i landet.

Tirsdag slog Røde Kors ifølge nyhedsbureauet AFP alarm over en kraftig stigning i antallet af alvorligt underernærede børn i Nigerias konfliktramte nordøstlige del.

Et 15 år langt oprør ført af Boko Haram og andre militante grupper har dræbt mere end 40.000 mennesker og drevet omkring to millioner på flugt.

Kampene har desuden ødelagt livsgrundlaget for mange og hindret adgangen til landbrugsjord.

Nigeria er Afrikas mest folkerige nation med op mod 230 millioner indbyggere. Det præcise antal kendes ikke.

Befolkningen vokser ifølge Udenrigsministeriet hurtigt. Kvinderne får i gennemsnit 4,6 børn, og landet ventes at blive verdens tredje folkerigeste nation i 2050 kun overgået af Kina og Indien.

Omkring 40 procent af befolkningen lever i ekstrem fattigdom - defineret ved, at de har mindre end 1,9 dollar om dagen at leve for. Det svarer til omkring 13 kroner.

Den forventede levetid i Nigeria er 61,8 år.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT