Landsholdet redder point på bøvlet aften i Schweiz

15. OKT 2024 • 22:45SPORT

Gustav Isaksen og Christian Eriksen scorede, da Danmark spillede 2-2 ude mod Schweiz i Nations League.

Det danske fodboldlandshold er på kurs mod knockoutfasen i Nations League, selv om det tirsdag aften kun blev til et enkelt point i udekampen mod Schweiz.

Danmark var bagud to gange, men det lykkedes at få 2-2 i alpelandet. Da Serbien samtidig fik tæv i Spanien, har Danmark nu et hul på tre point ned til Serbien i kampen om gruppens andenplads, der både udløser avancement og topseedning i VM-kvalifikationen.

Danmark spillede langtfra sin bedste kamp, og sløje enkeltaktioner i defensiven kunne have medført et dansk nederlag i St. Gallen, men Danmark slap med skrækken i den vanskelige udekamp.

Gustav Isaksen var først involveret i schweizernes 1-0-mål, før han selv udlignede umiddelbart efter. Patrick Dorgu begik siden et straffespark, som gav Schweiz en pauseføring på 2-1. Christian Eriksen sikrede det ene point med en udligning i det 69. minut.

Schweizernes udtalte hævnlyst efter en højspændt kampen i Parken for lidt over en måned siden gav nerve til kampen, men stemningen på banen var aldrig ond, og tacklingerne aldrig urimelige.

Landstrænervikar Lars Knudsen fortsatte sin stil med modige dispositioner i startopstillingen, og det gav både bonus og bagslag.

Kantspilleren Gustav Isaksen og teenagebacken Patrick Dorgu fik begge deres første landsholdsstart, og begge udmærkede sig bedre offensivt end defensivt.

Ud over målet var en evigt udfordrende Isaksen involveret i de fleste farlige danske angreb, og den midtjyske dribler drev gæk med sin oppasser, Nico Elvedi, der forsøgte at sætte sig i respekt ved at tage et gult kort.

I den anden ende af banen så Isaksen dog ikke god ud, da Schweiz tog føringen i det 26. minut. Han fik ikke afvist et indlæg, og lidt tilfældigt havnede bolden for fødderne af Remo Freuler, der fra kort afstand dunkede den i mål.

Schmeichel var tosset på Isaksen, men kantspilleren gjorde skaden god igen umiddelbart efter. Spillet nåede at være sat i gang i et mindre et minut efter scoringen, før Isaksen udlignede.

Eriksen sendte ham dybt med et hurtigt taget frispark, og alene med Gregor Kobel hamrede Isaksen hårdt bolden mellem benene på målmanden.

Bedst som første halvleg så ud til at ende uafgjort, gjorde Danmarks anden startdebutant, Patrick Dorgu, sig uheldigt bemærket.

Han satte negativ trumf på en første halvleg med defensive placeringsvanskeligheder ved at fjerne benene under Breel Embolo med en glidende tackling i feltet.

Selv om tågen på det tidspunkt havde sneget sig ind over stadion, kan Dorgu næppe bruge den som forklaring på en overilet og mislykket tackling.

Straffesparket udnyttede Zeki Amdouni. Han sendte bolden højt til højre for sig selv, og selv om Schmeichel valgte rigtig side, kunne han ikke nå op til skuddet.

Tidligt i anden halvleg fik Dorgu bolden i mål, men der blev omgående vinket offside, og han fik derfor aldrig revanche for det unødvendige straffespark.

Rasmus Højlund var tilbage i Danmarks startopstilling for første gang siden EM og fik 55 blandede minutter på banen. Han holdt forsvarsspillerne beskæftiget, men kom kun til enkelt god afslutning.

Leverancerne til spydspidsen kunne have været bedre, for flere gange var det tydeligt, at han ikke før havde startet inde sammen med kantspillerne Isaksen og Albert Grønbæk.

Schweizerne virkede til at have kampen under kontrol, da Danmark udlignede lidt ud af ingenting midt i anden halvleg.

Efter et indlæg fra indskiftede Andreas Skov Olsen havnede bolden pludseligt foran Pierre-Emile Højbjerg. Anføreren kunne være fristet til et spark, men valgte uselvisk at spille Christian Eriksen fri til en simpel scoring.

En håndfuld minutter senere var marginalerne på dansk side, da Schweiz scorede efter et hjørnespark, for bolden havde passeret mållinjen, og svagt markeringsspil undgik at koste Danmark point.