Dansk 4000-meterhold er næstbedst i kvalifikation ved VM

16. OKT 2024 • 14:03SPORT

Danmark havde klart bedste tid efter tre kilometer, men endte med at blive slået af Storbritannien.

Det danske hold i 4000 meter holdforfølgelsesløb satte næstbedste tid i kvalifikationen ved VM i banecykling i Ballerup.

Kvartetten med Carl-Frederik Bevort, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund kørte i tiden 3 minutter og 48,983 sekunder. Storbritannien var godt to tiendedele af et sekund hurtigere.

Efter tre kilometer var Danmark ellers klart bedst, halvandet sekund foran briterne, men ligesom ved OL i sommer formåede den danske kvartet ikke at holde dampen oppe på de sidste omgange.

Danmark møder senere onsdag Schweiz i næste runde, mens Storbritannien skal op imod USA. Vinderne af de to dueller mødes i finalen torsdag.

Stærke hold som Frankrig, New Zealand og verdensrekordholderne fra Australien er ikke til start i Ballerup, og kvalifikationen blev præget af beskedne tider.

Da Danmark startede som sidste hold, vidste rytterne, at de "blot" skulle under 3 minutter og 55 sekunder for at komme blandt de fire bedste og dermed bevare guldchancen.

Det er mere end 12 sekunder langsommere, end Danmarks bedste tid ved OL for godt to måneder siden.

Medaljefeltet blev yderligere svækket, da den traditionelle stormagt Italien blev diskvalificeret i kvalifikationen.

En rytter styrtede, efter at en holdkammerat havde slået op i banen. Dermed kunne italienerne ikke få de krævede tre ryttere over målstregen.

Dermed udgøres feltet i kampen om finalepladserne ud over Danmark og Storbritannien af normalt upåagtede hold som USA og Schweiz.

De kørte begge lidt over 3 minutter og 55 sekunder i kvalifikationen og var dermed langt efter de to storfavoritter.

Alt tyder altså på en guldkamp mellem danskerne og briterne torsdag aften. De to nationer mødtes i første runde ved OL i sommer, hvor briterne var bedst.

Sammenlignet med dengang har begge nationer skiftet én rytter ud. Storbritannien har Josh Charlton med i stedet for Ethan Vernon. Hos Danmark har rutinerede Frederik Rodenberg erstattet Tobias Aagaard.