Rideforbund indkalder til ekstraordinært møde efter uro

11. OKT 2024 • 11:30SPORT

61 rideklubber har begæret et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Dansk Ride Forbund.

Efter en tid med megen uro har Dansk Ride Forbund (DRF) fredag indkaldt til ekstraordinært repræsentantskabsmøde 8. december.

Det sker, efter at forbundet har modtaget 61 motiverede begæringer - svarende til de påkrævede 15 procent - fra sine klubber.

Det skriver DRF på sin hjemmeside.

DRF skriver ikke noget videre om dagsordenen på mødet i december. Den kommer ifølge direktør Morten Rodtwitt på plads i løbet af oktober, når alle klubber har haft mulighed for at motivere en begæring.

- Baggrunden for indkaldelsen er mistillid til formand og en samlet bestyrelse, siger Rodtwitt til Ritzau.

I september skrev DRF-formand Dan Boyter offentligt på rideforbundets hjemmeside om problemer i bestyrelsen.

Et flertal i bestyrelsen udtrykte således mistillid til ham som formand, skrev han og navngav de fire bestyrelsesmedlemmer Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein.

Få dage senere kaldte kvartetten i et svar formandens håndtering "uprofessionel" og ledelsen i forbundet "egenrådig".

Dan Boyter beskrev samtidigt situationen som så fastlåst og uholdbar, at det går ud over forbundets drift og udvikling og indirekte opfordrede han til at få afholdt et ekstraordinært repræsentantskabsmøde for at få løst tvisten.

Boyter blev valgt som ny formand i Dansk Ride Forbund og Ditte Bach Sørensen som næstformand i april. Det skete, efter at Ulf Helgstrand trak sig som formand i Dansk Ride Forbund efter 21 år på posten.

Ulf Helgstrand gik af, efter at TV 2-programmet "Operation X" afslørede, at heste på træningscentret Helgstrand Dressage, som er ejet af Andreas Helgstrand, søn af Ulf Helgstrand, blev behandlet dårligt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT