Missilangreb dræber tre voksne og en teenager i Ukraine

11. OKT 2024 • 10:53UDLAND

Ballistisk missil ramte beboelsesejendom i Odesa-regionen natten til fredag, oplyser regionens guvernør.

Fire personer - herunder en teenagepige - er natten til fredag blevet dræbt i et missilangreb på Odesa-regionen i det sydlige Ukraine.

Derudover er ti blevet såret.

Ved angrebet blev en beboelsesejendom ramt.

Det oplyser Odesas guvernør ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Fjenden angreb Odesa-regionen med ballistiske missiler. Fire personer blev dræbt, herunder en teenager, skriver Odesas guvernør, Oleg Kiper, på beskedplatformen Telegram.

De omkomne er en 16-årig pige, en 22-årig mand samt to kvinder, hvoraf den ene blev 43 år. Den anden kvindes alder fremgår ikke.

Det er uvist, hvor alvorligt sårede de overlevende ofre er.

Ruslands militær har den seneste tid skruet op for sine angreb på det sydlige Ukraine samt på civile skibe i havnene i Odesa-regionen.

Angrebet fredag kommer bare to dage efter, at et andet dødeligt angreb ramte den sydlige region. Således mistede otte personer livet i Odesa-regionen i et russisk angreb på et havneområde onsdag.

Inden Rusland invaderede Ukraine i februar 2022, var Ukraine en af verdens største eksportører af korn. En stor del af kornet blev eksporteret netop via havnene i Odesa-regionen.

Men gentagne angreb på havne og kornlagre i regionen samt risikoen for angreb på Sortehavet har resulteret i en markant nedgang i eksporten.

En såkaldt kornaftale har tidligere sikret, at skibe sikkert kunne sejle korn ud fra Odesa uden at blive angrebet af Rusland.

Aftalen er flere gange blevet forlænget under krigen, men i juli sidste år afviste Rusland at gå med til at forlænge den endnu en gang.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT