Haaland slår 90 år gammel målrekord i norsk triumf

10. OKT 2024 • 22:43SPORT

Erling Haaland scorede sit 34. landskampsmål mod Slovenien og slog rekorden, der havde stået siden 1934.

I en alder af blot 24 år kan Erling Haaland allerede kalde sig den mest scorende i det norske fodboldlandsholds historie.

Med to scoringer i en sikker 3-0-sejr over Slovenien i Nations League gik Haaland forbi den hidtidige rekordholder, Jørgen Juve, som scorede 33 landskampsmål mellem 1928 og 1934.

Den nye rekord blev endda sat i en kamp, hvor Haaland bar anførerbindet i skadede Martin Ødegaards fravær.

På et fuldt Ullevaal i Oslo dominerede Norge klart og var aldrig i problemer mod EM-deltagerne.

Første scoring faldt allerede efter syv minutter og var belønning for en stærk norsk start. Den slovenske målmand reddede Antonio Nusas skud, men Haaland var over returen og sendte bolden i nettet.

Det norske overtag fortsatte i anden halvleg, hvor Alexander Sørloth hurtigt gjorde det til 2-0 på Haalands forarbejde, og efter en god times spil faldt den 90 år gamle målrekord så endegyldigt.

Efter kvikt opspil fra Nusa og Sørloth stod Haaland fri og sendte bolden i det lange hjørne.

Sejren var Norges anden i træk i Nations League B-lag. I sidste landsholdssamling blev Østrig besejret 2-1, og måske er landstræner Ståle Solbakken omsider ved at få skabt et slagkraftigt mandskab.

Efter tre spillerunder er nordmændene i hvert fald alene i spidsen for gruppen med syv point. Slovenien og Østrig halter efter med fire point hver.

Nordmændene møder netop Østrig i Linz på søndag.