Danske golfprofiler starter stærkt på olympisk bane

10. OKT 2024 • 19:27SPORT

Thorbjørn Olesen er på en delt førsteplads i Open de France, hvor også Nicolai Højgaard er med helt fremme.

To danske golfspillere er med helt fremme i feltet efter første runde af Open de France, der er en del af DP World Tour.

Turneringen spilles på Le Golf National i Guyancourt uden for Paris, der også lagde anlæg til de olympiske golfturneringer i sommer.

Meget passende er det de to danske OL-deltagere Thorbjørn Olesen og Nicolai Højgaard, der er kommet bedst fra start af de i alt syv danske deltagere i den traditionsrige turnering.

Olesen gik første runde i seks slag under par efter syv birdies og en bogey og ligger på en delt førsteplads sammen med englænderen Joe Dean og svenskeren Jesper Svensson.

Nicolai Højgaard brugte et slag mere og deler fjerdepladsen med fire konkurrenter, deriblandt den blot 16-årige amatørspiller Lev Grinberg fra Ukraine.

Rasmus Højgaard lå også længe helt fremme efter en stærk start på runden. Men afslutningen blev knapt så imponerende, og efter en bogey på sidste hul endte han i tre slag under par og en delt 18.-plads.

Samme facit blev det for Jeff Winther, og dermed er der altså fire danskere i top-20.

De øvrige danskere, Rasmus Neergaard-Petersen, Niklas Nørgaard Møller og Søren Kjeldsen, ligger længere nede i tabellen.

Open de France blev spillet første gang helt tilbage i 1906, og dette års udgave er nummer 106. Turneringen har aldrig haft en dansk vinder, men fem danske spillere er sluttet på andenpladsen.

Det er Søren Hansen (2007), Thorbjørn Olesen (2011), Joachim B. Hansen (2019), Rasmus Højgaard (2022) og Jeff Winther (2023).

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT