Cheftræneren smider tøjlerne hos 1. divisions bundprop

10. OKT 2024 • 16:49SPORT

Mikkel Thygesen har sagt sin stilling op som cheftræner for FC Roskilde, der er sidst i den næstbedste række.

Bundproppen i den næstbedste fodboldrække, FC Roskilde, skal på jagt efter et nyt trænerteam.

Efter klubbens fyring af assistenttræner Azad Corlu tidligere på ugen har cheftræner Mikkel Thygesen nu valgt at følge efter ud af døren.

FC Roskilde skriver på sin hjemmeside, at Thygesen ikke længere ser sig selv som en del af projektet og har sagt sin stilling op.

- Det er på ingen måde et drømmescenarie for os. Jeg er rigtig ked af, at Mikkel er kommet frem til denne konklusion, og det var bestemt ikke det udfald vi ønskede.

- Med afskedigelsen af Azad tidligere på ugen var målet for os at styrke setuppet omkring Mikkel og igangsætte en proces, hvor vi ville finde den rette assistent til ham på den lange bane, siger FC Roskildes administrerende direktør, René Christiansen.

Den mangeårige superligaprofil blev ansat som cheftræner for lidt over et år siden og førte i foråret lidt overraskende FC Roskilde til oprykning fra 2. division.

Holdet har dog haft det svært på næstøverste niveau og har kun hentet 4 point i de første 12 kampe.

- FC Roskilde er et specielt sted, en sammentømret familie, uagtet om man er her som spiller eller træner. Men det har været en svær tid de seneste måneder og der er sket mange ting på kort tid, siger Mikkel Thygesen.

- Jeg er efter grundige overvejelser kommet frem til, at jeg ikke er den rigtige mand til setuppet og til at føre holdet videre herfra i den konstellation, der er blevet lavet. Klubben trænger til ny energi og den kommer ikke fra mig i det nye setup, lyder forklaringen.

Sportschef Anders Theil overtager trænerposten frem til vinterpausen, mens klubben søger en ny trænerstab.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT