Chanceløse Aalborg taber klart til Champions League-mestre

10. OKT 2024 • 22:15SPORT

Aalborg led et stort nederlag på udebane mod Barcelona med en stærkt spillende Emil Nielsen i målet.

Som ventet kunne Aalborg Håndbold ikke stille noget op på udebane mod verdens formentlig bedste håndboldhold, Barcelona, i mændenes Champions League.

Nordjyderne tabte med 27-35 i det, der på papiret var en reprise af Champions League-finalen i juni.

Siden dengang har styrkeforholdet dog ændret sig. Aalborg er ikke helt på samme niveau, især fordi bærende profiler som Niklas Landin, Thomas Arnoldsen og Mads Hoxer sidder ude med skader.

De undertippede danske mestre fik en sløj start og var efter syv minutter bagud 1-5.

Barcelonas danske keeper Emil Nielsen havde fuld kontrol over Aalborgs skytter, og træner Maik Machulla måtte tage timeout og minde sine spillere om den slagplan, de i hans øjne havde glemt.

Opsangen havde en vis effekt, og Aalborg kom i en periode langt bedre med, blandt andet fordi målmand Fabian Norsten begyndte at få fat i de spanske afslutninger.

Tre store redninger i træk gav holdkammeraterne chancen for at komme tilbage i kampen. Den unge skytte Marinus Munk var helt uimponeret på den store scene, og tre minutter før pausen var nordjyderne pludselig kun bagud 13-14.

Så var det Barcelona-træner Carlos Ortegas tur til at kalde til samling.

Ved pausen var den catalanske føring vokset til 16-13, men Aalborg havde trods alt fået håbet om en overraskelse tilbage.

Det momentum, som Aalborg havde fået tilkæmpet sig i slutningen af første halvleg, forsvandt dog straks efter pausen.

Ti minutter efter sidebyttet var Barcelona foran 24-16, og kampen var reelt allerede afgjort.

Emil Nielsen spillede hele kampen for catalonierne og leverede en stærk indsats med 17 redninger.

Efter fire Champions League-runder har Aalborg samlet fire point efter en sejr, en uafgjort og to nederlag.