Rasmus Højlund tvivler på 90 minutter mod Spanien

11. OKT 2024 • 07:00SPORT

Det bliver næppe på lørdag, at Rasmus Højlund spiller sin første hele kamp efter sin skadesperiode.

Efter at have døjet med baglårsproblemer i sæsonstarten er landsholdsangriberen Rasmus Højlund kampklar igen.

I sine foreløbig fem kampe for Manchester United i denne sæson har han højst spillet 68 minutter, og det bliver næppe i de forestående landskampe mod Spanien og Schweiz, at han kommer til at spille en hel kamp.

Der er ingen grund til at forcere noget og risikere, at der venter en ny pause, ræsonnerer han.

- Lige umiddelbart har min krop det helt fint igen.

- Jeg vil måske være klar til at spille 90 minutter, men hvis jeg også bruger hjernen lidt, så tror jeg ikke, at 90 minutter på lørdag mod Spanien vil være en god idé. Jeg tror, at det er bedre at bygge lidt roligere på, siger Rasmus Højlund.

Han havde netop scoret i en testkamp mod Arsenal i USA i slutningen af juli, da han måtte lade sig udskifte med baglårsproblemer. Det medførte næsten to måneder uden kampe på et ubelejligt tidspunkt.

I stedet for at indstille sigtekornet i Premier League brugte han sæsonens indledning på at genoptræne.

- Jeg havde en dejlig sommerferie efter EM, og så kom jeg tilbage til Manchester United og havde glædet mig til at skulle på træningslejr i USA. Jeg kom godt i gang mod Arsenal og scorede, men så fik jeg en lille skade.

- Efter at have været ærgerlig over det skulle jeg ret hurtigt indstille mig på at knokle for at komme hurtigst muligt tilbage, siger Rasmus Højlund.

Efter en succesfuld start på 2024 løftede han i foråret sløret for, at han havde fundet sin idealvægt. Når vægten sagde 94 kilo, følte han sig hurtig, stærk og tilpas.

Efter sit seneste genoptræningsforløb er han en anelse lettere, men føler sig stadig sund og stærk. Et tal på vægten behøver ikke at være afgørende for at have den bedste fornemmelse, er han kommet frem til.

- Jeg har tabt mig en lille smule, men det betyder ikke noget. Jeg ved, at jeg får nogle fordele ved at være lidt lettere og andre fordele ved at være lidt tungere.

- Jeg tænker ikke "Fuck, nu er jeg halvanden kilo for let eller for tung", når jeg kigger ned på vægten. Jeg er afklaret med, at det svinger lidt, siger Rasmus Højlund.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT