Asger Sørensen havde afskrevet landsholdet

10. OKT 2024 • 20:17SPORT

Asger Sørensen troede, at konkurrencen var for hård til en landsholdsplads. Skader har banet vejen for ham.

Det kom bag på den danske forsvarsspiller Asger Sørensen, at landstræner Lars Knudsen ringede til ham tirsdag eftermiddag og inviterede ham ned til landsholdets træningslejr i Spanien forud for lørdagens Nations League-kamp mod europamesteren.

Den 28-årige midtstopper sad hjemme i Prag og havde egentlig regnet med, at han skulle have taget større skridt tidligere i karrieren for at blive aktuel til nationens bedste hold. Til gengæld behøvede han ikke at tænke to gange over landstrænerens tilbud.

På grund af utilstrækkelige flyforbindelser nåede han først frem til landsholdets træningslejr nær Alicante onsdag eftermiddag og var på træningsbanen første gang torsdag.

- Det har været stort for mig at træne med A-landsholdet. Jeg hele tiden haft drømmen om det, men jeg havde egentlig lidt afskrevet landsholdet.

- Jeg synes, at Danmark har haft mange gode spillere på min position, og man skal også huske, at jeg er kommet med nu, fordi der er en del afbud fra dygtige spillere: Andreas Christensen, Joachim Andersen og Rasmus Nicolaisen.

- Så jeg har været klar over, at der er meget hård konkurrence på min plads, og jeg regnede ikke med at være aktuel, siger han.

I tillæg til skaderne er både Simon Kjær og Mathias "Zanka" Jørgensen for nylig stoppet på landsholdet.

Til daglig spiller Asger Sørensen under Lars Friis' ledelse i den tjekkiske topklub Sparta Prag. Det er stabile præstationer for Champions League-deltageren, der har banet vej for en landsholdsudtagelse, vurderer han selv.

- Jeg har hele tiden gjort mit bedste og lavet gode præstationer for Sparta Prag, og nu spiller vi i Champions League, og det kan da godt være, at det har givet lidt flere øjne på mig. Måske har det bragt mig helt ind i varmen, siger Asger Sørensen.

Han er en af bare tre naturlige stoppere i den aktuelle landsholdstrup.

Det er et gunstigt udgangspunkt med tanke på, at Danmark oftest spiller med tre stoppere fra start, men midtjyden føler sig ikke sikker på at få landsholdsdebut mod enten Spanien eller Schweiz i de kommende dage.

- Nu har jeg fået chancen, og så må jeg vise mig godt frem. Jeg håber selvfølgelig på at få debut, og det vil være en kæmpe oplevelse, men det er svært for mig at vurdere, hvad muligheden for det er, siger han.

Han håber at forblive en del af landsholdsvarmen. Den kommende periode byder på flere store kampe, der kan være med til at løfte hans niveau og styrke hans kandidatur.

- Jeg skal have flere erfaringer på absolut topniveau. Sidste år prøvede jeg, at vi blev kørt ud af brættet mod Liverpool (samlet 2-11 over to opgør, red.), men det var en lærerig oplevelse alligevel.

- Nu spiller jeg i Champions League, og jeg skal møde Manchester City snart, og det vil være endnu en erfaring, der kan løfte mit spil, ligesom det vil være, hvis jeg skal være med mod Spanien på lørdag. Det skærper virkelig en, når man møder de bedste hold, siger Asger Sørensen.

I Danmark er den 191 centimeter høje stopper ikke noget stort fodboldnavn, for han har tilbragt hele seniorkarrieren i udlandet.

Han har repræsenteret østrigske Red Bull Salzburg og Liefering samt Jahn Regensburg og Nürnberg på næsthøjeste niveau i Tyskland, før han i 2022 skiftede til Sparta Prag.

Han giver en kort beskrivelse af sig selv:

- Danskerne skal vide, at jeg er en meget rolig fyr på og uden for banen. Jeg er en klassisk forsvarsspiller, jeg er ikke typen, der laver noget spektakulært. Jeg spiller med lav risiko, og jeg er god til at forsvare feltet, siger Asger Sørensen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT