'Liv' håber, at hun nu kan komme videre: 'Jeg er lettet, men ærgerlig over, at det skulle komme hertil'

'Liv' håber, at hun nu kan komme videre: 'Jeg er lettet, men ærgerlig over, at det skulle komme hertil'
Kommunalbestyrelsen besluttede torsdag aften, at man ikke vil efterprøve Østre Landsrets dom i sagen om omsorgssvigt af 'Liv' og hendes søskende i Højesteret. Arkivfoto.
| ABONNENT | 12. MAR 2021 • 17:44
| ABONNENT
12. MAR 2021 • 17:44

OMSORGSSVIGT

Kommunalbestyrelsen besluttede torsdag aften på et ekstraordinært møde, at man ikke vil efterprøve Østre Landsrets dom i Højesteret.

Bornholms Regionskommune blev fredag den 19. februar dømt til at betale en 28-årig kvinde en godtgørelse på 300.000 kroner, fordi kommunen havde forsømt sin forpligtelse til at sikre hende mod "umenneskelig og nedværdigende behandling" i hendes barndom.

Siden har kommunens jurister gennemgået dommen, og kommunalpolitikerne har skullet beslutte, om man ville anke.

Det har de nu besluttet sig for ikke at gøre, og dermed ender sagen.

Den 28-årige kvinde, der tidligere har udtalt sig til Bornholms Tidende under navnet "Liv", er i dag (fredag, red.) lettet over kommunalbestyrelsens beslutning.

– Jeg er lettet og glad for, at kommunen nu påtager sig et ansvar. Samtidig er jeg også ærgerlig over, at det skulle nå hertil, siger hun.

"Liv" håber, at hun nu kan finde fred og komme videre herfra. Og så håber hun, at der ikke kommer flere sager som hendes på Bornholm.

– Jeg håber bare ikke, de gentager de samme fejl, og at de virkelig tænker over, hvor store konsekvenserne er, hvis man ikke griber ind. De konsekvenser er formentlig livslange, siger hun.