Thomas Thors: 'Hvis kommunen er ansvarlig, må vi betale'

Thomas Thors: 'Hvis kommunen er ansvarlig, må vi betale'
Borgmester Thomas Thors. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 19. FEB 2021 • 11:50
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
19. FEB 2021 • 11:50

DOM

– Beskrivelsen af de forhold, som kvinden har været udsat for, er forfærdelig, og i den udstrækning kommunen er ansvarlig, så må vi også godtgøre kvinden. Og det har Østre Landsret bestemt at vi er, siger borgmester Thomas Thors (S) om den dom Østre Landsret i dag har afsagt.

Her bliver Bornholms Regionskommune dømt til at betale 300.000 kroner i godtgørelse til en kvinde, som fra december 2005 til juni 2009, mens kvinden var mellem 12 og 16 år, blev svigtet af regionskommunen.

Thomas Thors er endnu ikke bekendt med præmisserne i dommen, og derfor vil han heller ikke udtale sig om, hvordan Bornholms Regionskommune vil forholde sig til dommen.

– Administrationen er gået i gang med at granske dommen, og så skal det afgøres, hvordan vi vil håndtere den.

Nærlæser dommen

Om Bornholms Regionskommune vil tage dommen til efterretning, eller om man vil forsøge at anke den til en højere retsinstans i det omfang dette er muligt, vil Thomas Thors ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til.

– Det er en alvorlig dom, og det er kun naturligt at nærlæse den, inden vi beslutter, hvilke konsekvenser vi eventuelt vil drage af den.

Om der ligger andre tilsvarende sager i Bornholms Regionskommune, som efter dagens dom vil komme op til overfladen, kan Thomas Thors ikke udtale sig om.

– Jeg kender ikke til andre sager, og det er mit indtryk, at man tager alle de her sager med stor alvor, siger borgmesteren til Bornholms Tidende.

Hos organisationen Børns Vilkår udtaler direktør Rasmus Kjeldahl til Ritzau, at dagens dom vil gøre det nemmere for Børns Vilkår at få afgjort nogle af de tilsvarende sager, organisationen har liggende, ved en domstol

Han er sikker på, at der vil komme flere tilsvarende sager i den kommende tid, men Børns Vilkår ønsker ikke at oplyse, om nogle af disse kommende sager har relation til Bornholms Regionskommune.