Fødselar skriver bog med Jeppe Kofod

Fødselar skriver bog med Jeppe Kofod
NYHED | 25. SEP 2023 • 19:00
Af:
Tobias Farholt Jørgensen
Ritzau
NYHED
25. SEP 2023 • 19:00

Erik Boel fra Østermarie har arbejdet med udenrigspolitik i over 40 år. I dag skriver han bøger og artikler om sine rejser i Ukraine. Mandag fylder han 70 år.

Det er især arbejdet i Udenrigsministeriet og posten som landsformand for den politiske organisation Europabevægelsen, Erik Boel er kendt for.

I dag beskæftiger Boel sig meget med Ukraine og skriver til danske medier fra sine mange rejser. Han har derudover også en bog på vej.

Den 25. september fylder han 70 år.

Erik Boel har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet. Han blev færdig i 1981 og fik samme år et arbejde som sekretær i Udenrigsministeriet.

Han blev senere fuldmægtig og arbejdede som ambassadørsekretær i Zimbabwes hovedstad, Harare. Han var efterfølgende en tur i Sydafrika.

Erik Boel var også kortvarigt udsendt af Udenrigsministeriet til Tyrkiet, hvor han skulle undervise tyrkiske embedsmænd i EU-spørgsmål.

I 1992 blev han Socialdemokratiets internationale sekretær. Det var han indtil 2003.

Han har blandt andet også været chefrådgiver hos Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) og forstander på Krogerup Højskole og Europahøjskolen.

Efterfølgende blev han lærer på Sct. Knuds Gymnasium, hvor han stoppede i 2014.

Boel arbejdede i Europabevægelsen mellem 1995 og 2013. Seks år som næstformand og tolv år som formand.

Foruden en karriere, der har ført ham ud i verden, har han udgivet en række bøger om politiske europæiske forhold og EU.

Og der er endnu en på vej, afslører Erik Boel.

Hans interesse i Ukraine har ført ham sammen med tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod. De to arbejder derfor på en bog om "Ukraine i krigens slagskygge".

Erik Boel er i denne måned også at finde i Ukraine. Han har besøgt landet flere gange, siden krigen mellem Ukraine og Rusland begyndte.

– Jeg vil blive ved med at rapportere fra Ukraine, så længe krigen varer. Jeg håber derved, at jeg kan yde et beskedent bidrag til, at den flotte danske støtte fortsætter, siger han.

I 2024 planlægger Erik Boel at tilbringe et par måneder i USA for at skrive om det amerikanske præsidentvalg.

Boels fødselsdagsplaner er at bruge dagen med sine gode venner i den ukrainske by Odesa.

Erik Boel har fire døtre og tre børnebørn. Han har siden 1997 haft hus i Østermarie.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Højt prisniveau fra dagens begyndelse. Allerede kl. 08 overhaler Det Frie Valg (variabel timepris) Det Enkle Valg (fast kvartalspris). Over døgnet er dog der ikke forskel på de to produkter. Brug strømmen efter kl. 21, hvor vi kommer under 3 kr./kWh alt inkl. Opdateret 00.14. Næste opdatering kl. 13.20.

Bornholms energi og forsyning