Familien har mistet sit samlingspunkt

MINDEORD | ABONNENT | 24. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
24. MAR 2023 • 15:30

Ann-Mari Engels børn fortæller, at hun elskede, når hele familien var samlet.

Søndag den 19. marts 2023 mistede vi alt for tidligt vores alles samlingspunkt. Mor blev 68 år og blev født i 1954. Hun voksede op i Stålegade i Rønne, hvor vores mormor og bedstefar ejede en slagterbutik. Hun havde to mindre søskende – Preben og Stine – som hun holdt meget af. Mor mødte vores far – Kent – som 14-årig, og de vidste begge, at de var hinandens store kærlighed. De blev gift i 1977 og fik sammen tre børn – Ricki, Katrine og Mie – samt 46 gode år sammen.

Mor blev i 1987 ansat på Steff Houlberg – det nuværende Danish Crown – hvor hun arbejdede på kontoret og ordnede administrativt arbejde. Hun begyndte løbende at føre slagteriets egenkontrol og fungerede som egenkontrolmedarbejder samtidig med kontorarbejdet i mange år. Hun arbejdede på Danish Crown i 32 år og gik i 2019 på sin velfortjente pension. Hun kunne dog ikke slippe slagteriet helt og vikarierede for en kollega i perioder. Hun var et centralt midtpunkt på arbejdspladsen, der var meget værdsat af sine kollegaer. Hun var den medarbejder, som sørgede for at samle sine kollegaer til festlige og sociale arrangementer, hvor hun gerne stod for et underholdende indslag.

Mor var familiens samlingspunkt. Hun elskede, når vi alle var samlet og stod gerne i køkkenet i timevis, så vi alle blev forkælet med den mad og slik, vi hver især kan lide. Hun holdt meget af traditioner og tilsikrede, at familien blev samlet flere gange årligt og inviterede på fælles ferier. Mor elskede desuden at spille spil, så når vi var samlet, blev der altid spillet brætspil, banko eller kortspil. Ofte udfordrede mor os også med sine hjemmelavede quizzer, som var til stor fornøjelse for os alle. Hun havde desuden sin højtelskede hund – Toffie – der levede i sus og dus ved hendes side.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - SIKKERHED OG FORSVAR

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med debatsalon for alle på Forsvarsmuseet i Rønne tirsdag den 21. juni klokken 16.30.