Familien har mistet sit samlingspunkt

MINDEORD | ABONNENT | 24. MAR 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
24. MAR 2023 • 15:30

Ann-Mari Engels børn fortæller, at hun elskede, når hele familien var samlet.

Søndag den 19. marts 2023 mistede vi alt for tidligt vores alles samlingspunkt. Mor blev 68 år og blev født i 1954. Hun voksede op i Stålegade i Rønne, hvor vores mormor og bedstefar ejede en slagterbutik. Hun havde to mindre søskende – Preben og Stine – som hun holdt meget af. Mor mødte vores far – Kent – som 14-årig, og de vidste begge, at de var hinandens store kærlighed. De blev gift i 1977 og fik sammen tre børn – Ricki, Katrine og Mie – samt 46 gode år sammen.

Mor blev i 1987 ansat på Steff Houlberg – det nuværende Danish Crown – hvor hun arbejdede på kontoret og ordnede administrativt arbejde. Hun begyndte løbende at føre slagteriets egenkontrol og fungerede som egenkontrolmedarbejder samtidig med kontorarbejdet i mange år. Hun arbejdede på Danish Crown i 32 år og gik i 2019 på sin velfortjente pension. Hun kunne dog ikke slippe slagteriet helt og vikarierede for en kollega i perioder. Hun var et centralt midtpunkt på arbejdspladsen, der var meget værdsat af sine kollegaer. Hun var den medarbejder, som sørgede for at samle sine kollegaer til festlige og sociale arrangementer, hvor hun gerne stod for et underholdende indslag.

Mor var familiens samlingspunkt. Hun elskede, når vi alle var samlet og stod gerne i køkkenet i timevis, så vi alle blev forkælet med den mad og slik, vi hver især kan lide. Hun holdt meget af traditioner og tilsikrede, at familien blev samlet flere gange årligt og inviterede på fælles ferier. Mor elskede desuden at spille spil, så når vi var samlet, blev der altid spillet brætspil, banko eller kortspil. Ofte udfordrede mor os også med sine hjemmelavede quizzer, som var til stor fornøjelse for os alle. Hun havde desuden sin højtelskede hund – Toffie – der levede i sus og dus ved hendes side.

Mor var en stærk og moderne kvinde, der både var omsorgsfuld, nærværende, munter og kærlig. Hun elskede at fejre livets milepæle og hjalp gerne med planlægning, mens hun selv udarbejdede et indslag. Hun holdt meget af musik og sang, hvor hendes serenader blev opført ved flere lejligheder. Hun var meget snakkesalig og nysgerrig som person og elskede at møde mennesker og drøfte, hvad der rør sig i verden, både inden- og udenlands. Hun har desuden lært os alle vigtigheden i at kunne sige fra, ikke lade sig begrænse eller finde sig i hvad som helst, hvis man føler sig uretfærdigt behandlet.

Hendes pensionisttilværelse tilbragte hun sammen med familien og De Faglige Seniorer. Mor var et meget socialt menneske og fortalte tit om, hvad de havde oplevet, og om hvor hyggeligt de havde det sammen til deres arrangementer. De spillede banko, minigolf og rejste sammen. Mor havde desuden to gode veninder, som hun ofte så og hyggede sig med. De spiste sammen, lavede drinks og tog på ture sammen.

Mor holdt meget af sine to svigersønner – Anders og Morten – som hun vidste altid ville være behjælpelige hvis hun havde IT-udfordringer eller brug for en ekstra hånd i haven. Hun havde fem børnebørn – Emilie, Mathias, Malou Maya, Malie Mathilde og Molly My – som hun forgudede og forkælede. Hun var aktiv tilskuer til fodboldkampe, opvisninger og deltog gerne i arrangementer i både børnehaver og skoler, mens hun selv inviterede på miniferier i sit hjem. Hun elskede at få et opkald, en sms eller en snap, da hun ville følge med i deres liv og høre om de oplevelser, de havde haft på alt fra rejser, studieture, spejderlejre og til fodboldturneringer. Hun efterlader et stort tomrum blandt dem.

Vi vil for evigt have vores mor i vores hjerter og have minderne med os. Himlen har fået en ny stjerne, der altid vil skinne og passe på os.

Vi savner dig.