Karantæne frustrerer dansk landsholdsspiller

13. OKT 2024 • 07:00SPORT

Victor Kristiansen følte ikke, at han gjorde sig fortjent til gult kort og dermed karantæne mod Schweiz.

Det frustrerer venstrebacken Victor Kristiansen, at han må nøjes med at følge med i fjernsynet, når fodboldlandsholdet på tirsdag møder Schweiz på udebane i Nations League.

Backen ragede nemlig en karantæne til sig, da han lørdag aften fik gult kort i slutfasen af Danmarks 0-1-nederlag til Spanien. Dermed er han oppe på to gule kort i Nations League-gruppespillet, og det udløser en kamp i skammekrogen.

- Vi står her med nul point, og vi havde håbet på at få et point eller måske tre point. Oveni står jeg med en karantæne til mig selv, og det frustrerer mig, for jeg ville gerne have været til rådighed på tirsdag, siger Victor Kristiansen.

I det 85. minut var han en af tre danskere, der forsøgte at stoppe livlige Lamine Yamal. Det var uberettiget, at det lige endte med at være Kristiansen, der fik gult kort i situationen, mener han.

- Jeg opfattede situationen som en fair duel, siger Victor Kristiansen.

Det er også landstræner Lars Knudsens opfattelse.

Han må ikke blot se bort fra Victor Kristiansen mod Schweiz, for også midtbanemotoren Morten Hjulmand er karantæneramt. Hjulmand fik et gult kort for et satset indgreb i første halvleg mod Spanien.

Begge de karantænegivende gule kort var i den hårde ende, mener Lars Knudsen.

- Det havde ikke været nødvendigt at give gult kort i de to situationer. Det var min fornemmelse, men jeg har ikke set dem igen, og måske er jeg lidt farvet.

- Jeg synes ikke umiddelbart, at det lignede to gule kort. Så det ærgrer jeg mig selvfølgelig over. Men vi kan ikke gøre noget ved det, så vi må forberede os og komme videre, siger Lars Knudsen.

Han skal nu beslutte, om han vil indkalde forstærkning til landsholdet inden kampen mod Schweiz.

- Vi har gode erstatninger, som er klar til at byde ind, så vi er fortrøstningsfulde. Vi skal finde ud af, om vi skal indkalde flere spillere, siger Lars Knudsen.

Victor Kristiansens plads overtages formentlig af rutinerede Joakim Mæhle. Morten Hjulmands karantæne er et større slag, idet de naturlige afløsere på den centrale midtbane er Jens Stage eller Mads Bidstrup, der begge er urutinerede i landsholdssammenhæng.

En alternativ løsning er at rykke Christian Eriksen et nøk længere tilbage på banen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT