Spanien mangler et halvt guldhold: Andre må steppe op

11. OKT 2024 • 20:37SPORT

Spanien er hårdt ramt af skader før mødet med Danmark, men ingen er uundværlige, siger landstræner.

Seks af de spillere, der startede inde for Spanien i EM-finalen mod England for tre måneder siden, er utilgængelige, når europamesteren lørdag aften møder Danmark i Nations League.

Unai Simon, Dani Carvajal, Robin Le Normand (også karantæneramt, red.), Rodri, Dani Olmo og Nico Williams døjer med skader og er ikke mod Danmark. Dertil kommer yderligere skader, eksempelvis Barcelonas Ferrán Torres.

Landstræner Luis de la Fuente medgiver, at der er tale om mange skader på hans hold, men det er afløsernes anledning til at vise, at de kan bide sig fast på hans stærke mandskab.

Det siger han fredag aften på et pressemøde i Murcia.

- Der er ikke nogen, der er uundværlige. Nu har andre muligheden for at spille i stedet, og de må gribe chancen. Der er mange spillere, der ikke normalt spiller for os, som nu har muligheden for at vise, hvad de kan.

- Der er mange dygtige fodboldspillere i Spanien, og vi kommer ikke til at savne nogen, siger landstræneren.

Han synes, at det er mere relevant at komme til bunds i, hvad man kan gøre for at reducere antallet af skader i topfodbold.

Der bliver stadig flere skader, påpeger han, og det skyldes muligvis et øget antal kampe, der over tid akkumulerer en større belastning på spillerne.

- Man kan spekulere meget over den her situation, og den er forårsaget af en kombination af mange ting. Det kan være, det er antallet af kampe, men det kan også være, at spillerne skal have en bedre fysisk base.

- Måske skal spillerne og Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) sætte sig ned og se på kampkalenderen og diskutere, hvordan det hele ser ud. Måske kan man finde nogle løsninger, siger den spanske landstræner.

Danmarks landstræner, Lars Knudsen, har også bemærket, at Spanien i lighed med Danmark er hårdt ramt af skader. Det tillægger den danske landstræner dog ikke nogen stor vægt, for Spanien har en enorm mængde topspillere, påpeger han.

- Spanien har så mange dygtige spillere at vælge imellem, at vi kommer på en svær opgave, uanset hvem de starter med.

- Hvis man ser på de spillere, der er kaldt ind efterfølgende, så er det spillere med høj international kvalitet. Selv om skaderne kan gøre noget for Spaniens rytme, så har de stadig høj international klasse på samtlige positioner, siger Lars Knudsen.

Luis de la Fuente forventer, at Spanien kommer på en vanskelig opgave mod Danmark. De indbyrdes kampe mellem de to lande ser han som afgørende for, hvem der vinder Nations League-gruppen.

- Det er en meget vigtig kamp. Danmark har et meget stærkt landshold, der har vundet sikkert i de første to Nations League-kampe. Danmark har mange dygtige spillere og er gode i øjeblikket.

- Vi skal spille op til vores bedste for at vinde over Danmark, for det er nødvendigt at vinde over Danmark, så vi kan vinde gruppen, siger Luis de la Fuente.

Spanien åbnede Nations League med at spille 0-0 ude mod Serbien, før spanierne vandt 4-1 i Schweiz.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT