Landstræner afviser at sælge Spanien-kamp for et point

11. OKT 2024 • 19:44SPORT

Lars Knudsen roser Spanien, men landstræneren tror på en dansk overraskelse lørdag i Murcia.

Det danske fodboldlandshold kommer på en yderst vanskelig opgave lørdag aften i udekampen mod de spanske europamestre, men landstræner Lars Knudsen tror, at Danmark kan lave en overraskelse i Nations League-kampen.

Så selv om uafgjort på forhånd kunne ligne et godt dansk resultat, afviser han den hypotetiske situation, hvor Danmark på forhånd kunne sælge opgøret for et enkelt point.

- Vi ved godt, hvilken opgave vi står over for. Overordnet er målsætningen med Nations League at gå videre som nummer et eller to. Så må vi se, hvordan kampen forløber, og så må vi reagere på det undervejs.

- Jeg sælger ikke noget på forhånd, vi kunne jo gå hen og vinde, siger Lars Knudsen på et pressemøde i Murcia.

Danmark fik senest et point mod Spanien i 1995. De seneste fem opgør mellem holdene er endt med spansk sejr.

Landstræneren lægger ikke skjul på, at Spanien er en modstander af en anden kaliber end Schweiz og Serbien, som Danmark begge besejrede på hjemmebane i september.

- Vi har set et meget godt spansk hold i de seneste fire-fem måneder, hvor Spanien fortjent vandt EM. Det har været det bedste landshold i den periode.

- Det er et hold med mange dygtige individualister og en meget dygtig træner. Kampen bliver en udfordring for os, men vi kommer med selvtillid, siger nordjyden.

Danmarks optakt er blevet præget af en lang række skader. I alt har fem spillere fra den oprindelige trup meldt forfald.

Morten Frendrup meldte afbud til landsholdet i sidste uge, mens Joachim Andersen, Christian Nørgaard og Mikkel Damsgaard aldrig nåede at lande i Spanien, før de måtte trække sig med skader.

Det gjorde den potentielle debutant Rasmus Nicolaisen til gengæld, men midtstopperen måtte rejse skadet hjem til Toulouse efter bare to træninger.

Lars Knudsen tager lavinen af skader afslappet og nægter at bruge det som en undskyldning på forhånd.

- Skaderne har hverken gjort det sværere eller nemmere at sætte holdet. Der er selvfølgelig nogen, som har været med tidligere og ikke er her lige nu, og skader er altid ærgerlige for både spillerne og deres hold, men vi har stadigvæk en stærk trup.

- Vi har spillere med en masse erfaring fra landsholdsfodbold og international fodbold, så vi er klar til kampen, og vi glæder os, siger landstræneren.

Opgøret spilles i den sydspanske by Murcia. Lidt utraditionelt valgte Danmark fredag ikke at træne på stadion dagen inden kampen, men blev i stedet hjemme i sin træningslejr cirka 45 minutters kørsel fra spillebyen.

- Det har givet mere ro, for der er lidt transporttid til stadion, og det har vi undgået. Så havde vi lidt mere ro til at træne, og vi kunne træne lidt længere og gå mere i detaljer med nogle ting. Det er de væsentligste årsager til, at vi trænede der og ikke her, siger Lars Knudsen i Murcia.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT