Landsholdet har forberedt sig grundigt på stjerneskud

12. OKT 2024 • 07:00SPORT

Lamine Yamal må ikke få lov til at diktere det spanske angrebsspil, siger imponerede danskere.

17-årige Lamine Yamal er måske den mest lovende fodboldspiller i verden.

Til daglig dikterer han angrebsspillet i FC Barcelona, og i sommer var han en central figur, da Spanien vandt EM. Lørdag er det så Danmarks landshold, der skal forsøge at stoppe kantspilleren.

Den rapfodede, kreative og driblestærke wing har ofte sit udgangspunkt i højre angrebsside, og dermed kommer han til at stå over for enten Victor Kristiansen eller Joakim Mæhle på Danmarks venstre wingback.

De danske backer vil ikke afsløre detaljerne i planen for at stoppe Yamal, men de påpeger, at de har studeret den spanske stjerne grundigt.

- Jeg studerer altid min direkte modstander, inden jeg skal spille kamp, og jeg har selvfølgelig også kigget grundigt på ham, siger Victor Kristiansen.

Joakim Mæhle har også luret på Yamals træk, og han er imponeret af teenagerens niveau.

- Der er ingen tvivl om, at han er en stærk individualist, som der måske skal en dobbeltmarkering på. Det er fuldstændig vanvittigt, at han er så god som 17-årig.

- Han er allerede en kæmpe stjerne, og han har et kæmpe potentiale til at blive endnu bedre. Det er lidt uvirkeligt, at han er 17 år og er så god, siger Mæhle.

Uanset hvem der måtte spille Danmarks venstre wingback, kan der blive brug for, at den venstre midtstopper giver et nap med, når Yamal skal stoppes. Derfor har også Victor Nelsson set videoklip af den spanske stjerne.

- Jeg ser altid video af de spillere, jeg kommer til at spille over for. Jeg ser på en masse taktiske ting: hvordan de bevæger sig, hvilken vej de helst vil drible med bolden, og hvordan deres typiske reaktionsmønstre er.

- Jeg kan mærke, at det giver mig en fordel i kampene, at jeg har en klar idé om, hvad en modstanders næste træk er, selv om spillere på topniveau selvfølgelig har egenskaberne til en gang imellem at gøre noget uventet.

- Lamine Yamal er jo et godt eksempel på en spiller, som jeg kigger ekstra på, så jeg kan være forberedt på de ryk, han kan lave, selv om det også er en holdopgave at stoppe ham, siger Victor Nelsson.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel håber, at forsvarsspillerne har godt fat i den spanske teenager, selv om målmanden også påpeger, at Yamal blot er en af flere spanske klassespillere.

- Der er ingen tvivl om, at han er et kæmpe stort talent. Det kræver noget specielt at kunne være afgørende for et hold, der vinder EM. Vi skal have en rigtig god kamp og være meget disciplinerede, for han er en spiller med kæmpestore evner, og vi har meget respekt for ham, siger Schmeichel.

Når landsholdet har skullet simulere Spaniens opstilling på træningsbanen, har Gustav Isaksen ageret Lamine Yamal. Han spiller samme position og lader sig inspirere af den unge spanier.

- Lamine Yamal er meget direkte, for hver gang han får bolden, så er hans første intention at skabe noget. Han styrer, hvornår hans hold skifter gear, og han er meget svær at håndtere for forsvarsspillerne. Og så har han en klasse venstre fod. Han er 100 procent en spiller, jeg bliver inspireret af.

- Jeg sad og så ham for Barcelona forleden, og jeg må tage hatten af for, hvor dygtig han er. Det er helt crazy, at han kun er 17 år. Alderen bør jo ikke betyde noget, men det er jo latterligt at være 17 år og have været stærkt medvirkende til, at Spanien vandt EM, siger Gustav Isaksen.

Lørdagens Nations League-kamp begynder 20.45 i Murcia.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT