Sen udligning redder Holland fra skuffelse i Ungarn

11. OKT 2024 • 22:46SPORT

Ungarn kæmpede og var længe på sejrskurs, men måtte nøjes med et point efter en sen hollandsk udligning.

Det så længe ud til, at det skulle ende i en hollandsk skuffelse i Ungarn, men i det 83. minut steg Inters Denzel Dumfries til vejrs og reddede et point til hollænderne.

I første halvleg var Ungarn kommet foran 1-0 på et omstillingsmål, og dermed endte det 1-1 mellem de to mandskaber i Nations Leagues øverste lag.

I den anden kamp i Nations League-gruppe 3 slog Tyskland på udebane Bosnien-Hercegovina med 2-1.

Tyskerne topper gruppen med syv point efter de første tre kampe, mens Holland har fire point. Bosnien-Hercegovina og Ungarn har begge et enkelt point.

Holland satte sig fra kampen start på begivenhederne, men det var ikke meget, gæsterne skabte.

Ungarn stod i en kompakt defensiv, og den kunne hollænderne ikke nedbryde.

I stedet var det hjemmeholdet, der i første halvleg fandt vej til netmaskerne med en effektiv omstilling, efter at gæsternes Tijjani Reijnders mistede bolden midt på banen.

Ungarns Zsolt Nagy slog et tidligt indlæg til den bageste stolpe, hvor en helt fri Roland Sallai med en inderside bragte værterne i front.

Holland spillede i store perioder bolden rundt i egne rækker, men kvaliteten og kreativiteten til at skabe målchancerne udeblev.

Som anden halvleg skred frem, nærmede hollænderne sig en udligning mod de hårdt kæmpende ungarer.

Et lille kvarter før tid blev opgaven sværere for Holland, da Liverpool-stjernen Virgil van Dijk indkasserede to gule kort på tre minutter og blev sendt tidligt i bad.

Et sted, hvor det dog ikke betyder det store, at et hold er i undertal, er på dødbolde, og det var netop sådan en, der skulle redde hollænderne.

Ti minutter før tid sendte Liverpools Cody Gakpo et frispark ind i pandebrasken på Dumfries, der steg flot til vejrs og headede udligningen i det ungarske mål.