Fund af bombe fra Anden Verdenskrig lukker natteliv i Hamburg

13. OKT 2024 • 04:56UDLAND

I det tyske Sternschanze har fund af bombe lørdag aften medført lukkede barer og tusindvis af evakueringer.

Sent lørdag blev dele af nattelivet i den tyske storby Hamburg lukket ned, og tusindvis af borgere blev evakueret fra deres hjem, efter at en bombe fra Anden Verdenskrig blev opdaget i området.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Bomben blev fundet ved en skole, hvor der bliver udført byggearbejde.

Det tyske brandvæsen blev efter fundet af bomben tilkaldt til en "storskala-operation".

Tusindvis af mennesker i Sternschanze-kvarteret blev i den forbindelse evakueret fra deres hjem, mens politiet bad folk om at forlade restauranter og barer i området.

Kort tid efter midnat meldte brandvæsenet så, at bomben er blevet desarmeret. Det vil sige, at den er blevet uskadeliggjort.

Politiet i Hamburg oplyser tidligt søndag morgen, at de restriktioner, der fulgte med brandvæsenets arbejde, løbende er ved at blive ophævet.

Det fremgår ikke, om indbyggerne i Sternschanze endnu kan vende tilbage til deres hjem.

Togtrafikken til og fra stationen i Sternschanze er dog fortsat påvirket, fremgår det. Stationen er normalvis særligt travl i weekenden.

Det er ikke usædvanligt, at der i Tyskland bliver fundet ueksploderet ammunition og krigsmateriel fra Anden Verdenskrig.

De fleste af dem bliver - ligesom den bombe, der blev fundet i Sternschanze - desarmeret, uden at de forårsager nogen skader.

I juli sidste år blev der i det østlige Berlin fundet en bombe på 500 kilo, som ligeledes stammede fra Anden Verdenskrig.

Også her blev tusindvis af mennesker evakueret, inden bomben blev uskadeliggjort.

Der var dengang tale om en russisk bombe. Det er ikke blevet oplyst, præcis hvor den bombe, der blev fundet lørdag aften, menes at stamme fra.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT