Trætte danskere erkender fortjent nederlag mod overmagt

13. OKT 2024 • 00:42SPORT

Spanien er det bedste hold, Danmark har mødt i år, siger landsholdsanfører Pierre-Emile Højbjerg.

Det var fortjent nok, at det spanske fodboldlandshold lørdag aften endte med at vinde Nations League-kampen mod Danmark med 1-0 i Murcia, erkender to danske profiler. Set over hele kampen var spanierne bedst.

For selv om Danmark kun var 11 minutter plus tillægstid fra at snuppe et enkelt point, så var det danske hold havnet i en spansk skruetvinge og kunne ikke slippe ud af presset.

- Spanien er klart det bedste hold, vi har mødt i år. Spanien har sin måde at spille på. Vi blev lidt for passive i anden halvleg og løb lidt tør for kræfter, siger landsholdsanfører Pierre-Emile Højbjerg.

I første halvleg var kampen ikke helt så ulige, selv om Spanien også der havde overtaget i skudstatistikken og boldbesiddelsen.

- Vi blev slået af et bedre hold, men vi havde sekvenser i kampen, hvor vi kunne stikke til Spanien. Som kampen skred frem gik der længere og længere imellem, at vi fik sekvenser på bolden og kunne gøre ondt på dem, og det udnyttede de til at lægge endnu større pres på os.

- De kunne tage endnu større chancer i deres offensiv, fordi vi ikke gjorde ondt på dem den anden vej. Til sidst havde de så mange folk i feltet, at vi ikke kunne skubbe ud, siger Højbjerg med henvisning til Spaniens matchvindende langskudsmål.

Også forsvarsspilleren Rasmus Nissen Kristensen pointerer, at det danske landshold trods en ihærdig fight ikke kan indvende noget imod, at Spanien slap fra opgøret med tre point.

- Det er træls at have tabt. Vi lavede en sublim arbejdsindsats, men forsømte nogle muligheder i anden halvleg for at holde fat i bolden på en sindssygt svær udebane. I bund og grund var det fortjent nok, at Spanien vandt.

- Vi vidste, at deres spillestil ville gøre, at vi skulle forsvare os en del, og det håndterede vi fint langt hen i kampen. I anden halvleg blev vi for dårlige på bolden og lavede for mange tekniske fejl. Det gjorde, at vi skulle forsvare os for lang tid, siger Rasmus Nissen Kristensen.

Han betegner det spanske overtag og powerplay som "kvælende". Det tærede på kræfterne hele tiden at skulle løbe efter de spanske kombinationer.

- Spanien spiller en anden type fodbold, end England for eksempel gør. England afgiver mere initiativ og spiller på kontra, mens Spanien er mere kvælende i deres spillestil, fordi de kan holde i bolden så længe.

- De er europamestre, så det må jo være det bedste hold, vi har mødt, siger Rasmus Nissen Kristensen.

Der venter formentlig en mere lige kamp, når Danmark tirsdag møder Schweiz i St. Gallen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT