Danmark falder i Spanien trods flot fight

12. OKT 2024 • 22:46SPORT

Danmark kæmpede heroisk mod europamesteren, men tabte 0-1 ude i Nations League på mål af Martin Zubimendi.

Det spanske fodboldlandshold fortsætter med at være en ond ånd for Danmarks ditto.

Lørdag aften kunne Danmark næsten lugte et point i den vanskelige udekamp i Nations League, men det lykkedes alligevel europamesteren at vinde 1-0 efter et stort overtag.

I det 79. minut fik Martin Zubimendi passeret Kasper Schmeichel med et drilsk skud, som den ellers velspillende keeper vil ærgre sig over trillede over stregen.

Med nederlaget er det fortsat 29 år siden, at Danmark har fået point mod spanierne, der nu står noteret for seks indbyrdes sejre i træk.

Vikarierende landstræner Lars Knudsen må også affinde sig med, at han ikke længere er ubesejret i jobbet, selv om hans spillere leverede stor fight.

På forhånd var der lagt op til en stor festaften i Murcia, og de spanske fans fik, hvad de kom efter.

Landsholdet gæster sjældent den sydøstspanske region, og Spaniens Fodboldforbund havde formentlig placeret kampen på et langt større stadion end landets 16.-største, hvis forbundet havde vidst, at det ville blive holdets første hjemmekamp efter EM-guldet.

At den så oveni skulle spilles på Spaniens nationaldag, animerede kun de 29.870 tilskuere til en endnu mere festlig stemning. I flere timer inden kampen var fans i tusindvis samlet for at vente på bussen med de spanske spillere og give dem en heltemodtagelse.

Det samme fik europamestrene, da de løb ud til opvarmningen tre kvarter inden opgøret, og ved kampstart blev utallige spanske flag holdt ud i strakte arme hele vejen rundt på stadionet.

I det ene hjørne bidrog 1650 danskere til at danne en flot ramme om kampen, men det var hovedsageligt hjemmeholdets tilskuere, der styrede lydbilledet med trommer, kompressorhorn og fællessang.

På banen var spanierne også de mest initiativrige. Som ventet og vanligt sad europamestrene mest på bolden, men flyttede den også ofte rundt i lange sekvenser uden at blive farlige.

Danskerne var aggressive og årvågne i forsvarsspillet og spillede næsten en pletfri først halvleg defensivt, men på kanten til tillægstiden svigtede markeringen på lynhurtige Lamine Yamal. Stjerneskuddet strøg alene ned mod Schmeichels mål, men høvlede bolden over målrammen.

Når danskerne var i boldbesiddelse, blev de ofte mødt af et højt spansk pres. De gange, det lykkedes at spille forbi det første pres, var der en motorvej at sætte et kontraangreb ind på.

To gange i første halvleg skabe den opskrift muligheder for Kasper Dolberg, men Spanien-keeper David Raya reddede sit hold.

Efter pausen strammede hjemmeholdet grebet en anelse mere, men spilovertaget blev holdt i skak af et opmærksomt og fightende dansk forsvar. Da opdækningen på anfører Álvaro Morata kiksede to gange i anden halvleg, tog Schmeichel fra med skrappe redninger i målet.

En pointdeling begyndte at lure i den lune oktoberluft, men der var ingen tvivl om, at både de spanske spillere og fans satte næsen op efter tre point. Derfor var jublen næsten endeløs, da Martin Zubimendis skud sneg sig i mål med 11 minutter tilbage af den ordinære spilletid.

De danske spillere var tossede på kampens slovakiske dommer, fordi han forinden ikke havde fløjtet frispark på Victor Nelsson.

Et VAR-gennemsyn hjalp ikke på de danske spilleres humør, målet stod og endte med at sikre Spanien sejren.

Landsholdet skal nu forberede sig på en helt anden type kamp, når modstanderen tirsdag er Schweiz i St. Gallen.

Den kamp bliver uden både Morten Hjulmand og Victor Kristiansen, der begge pådrog sig et gult kort mod Spanien og dermed er i karantæne.