Schmeichel ærgrer sig over mål: Blev nødt til at gamble

13. OKT 2024 • 00:14SPORT

Kasper Schmeichel havde skidt udsyn til spansk scoring. Han mener dog, at Danmark skulle have frispark inden.

Det irriterer landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, at han lørdag aften måtte indkassere et mål på langskud, da fodboldlandsholdet tabte 0-1 ude til Spanien i Nations League.

Danmark kunne ellers lugte en pointdeling, inden Martin Zubimendis lumske skud i det 79. minut strøg ind bag Schmeichel, der ellers havde handskerne på.

Det lignede en afslutning, målmanden ville redde langt de fleste gange, men han blev generet af dårligt udsyn og en afretning, fortæller han.

- Jeg gjorde det, jeg skulle. Ved målet så jeg ikke bolden til at starte med, og så ramte den Pierre Emile-Højbjerg, og jeg blev nødt til at satse en lille smule på, at den ville gå til min venstre side. Jeg nåede ikke at læse skruen på bolden, og jeg kom for langt over den. Sådan er livet som målmand.

- Hver gang, der går et mål ind, kigger jeg altid tilbage på, at jeg kunne have gjort noget bedre. Det ser ikke altid godt ud på tv, men det var en situation, hvor jeg måtte gamble en lille smule, fordi bolden tog en afretning, siger Schmeichel.

Han havde flere store redninger inden det spanske mål, og han synes også selv, at han gjorde det godt indtil den indkasserede scoring.

Til gengæld mener han også, at målet burde være blevet annulleret. Få sekunder inden scoringen blev forsvarsspilleren Victor Nelsson ifølge Schmeichel skubbet i jorden ved en luftduel.

- Jeg synes, der var kæmpe frispark på Victor Nelsson. Lige inden gav dommeren frispark for præcis det samme. Dommeren lagde en besynderlig linje i kampen, siger Kasper Schmeichel.

Victor Nelsson føler også selv, at han og Danmark blev snydt af den slovakiske dommer, fordi Mikel Merino plantede armene i ryggen på ham.

- Jeg synes, der var et kæmpe frispark inden målet. Den samme situation blev dømt fem-ti minutter før. Dommeren pegede på sin skulder og sagde, at det var skulderskub, men det var det i hvert fald ikke. Han gik i ryggen på mig, siger Victor Nelsson.

Også landstræner Lars Knudsen undrer sig over, at Danmark ikke fik tilkendt frispark.

- Det kunne ligne, at der godt kunne fløjtes frispark. Det var i hvert fald ikke soleklart, at der ikke var frispark, siger Knudsen.

Trods nederlag ligger Danmark stadig nummer to i sin Nations League-gruppe.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT