Overdragelse af kabler og 18 medarbejdere: El-Net Øst har fået ny ejer og nyt navn
Trefor står der nu på arbejdstøjet hos medarbejderne, der følger med over i det nye selskab, der efter alle tilladelser er faldet på plads, har overtaget det bornholmske elnet. Foto: Jacob Jepsen

ENERGI | BORNHOLM
1. OKT 2021 • 10:07
Jakob Nørmark
Journalist

Overdragelse af kabler og 18 medarbejdere: El-Net Øst har fået ny ejer og nyt navn

Fredag morgen fandt overdragelsen af det bornholmske elnet sted. El-Net Øst – hidtil et datterselskab under kommunalt ejede Bornholms Energi og Forsyning (Beof) – tilhører nu Ewii-koncernen, hvis øvrige aktiviteter ligger i Trekantsområdet i Jylland. Selskabet vil på Bornholm fremover gå under navnet Trefor El-Net Øst.

Med over i det nye selskab følger 18 medarbejdere, der fredag var samlet til morgenmad i nyt arbejdstøj på Industrivej i Rønne.

– Tak til alle medarbejderne, som i dag har fået nye rygmærker – eller brystmærker. Jeg kan se, at navnet står foran, sagde Beofs administrerende direktør Claus M. Andersen i sin "afskedstale".

– I tager et firma med jer, der er i rigtig god stand. Vi har et elnet med høj oppetid, og der er blandt jer en korpsånd, som jeg er stolt over.

Når afskedstale står i citationstegn, er årsagen, at folkene fra de virksomheder fortsat vil gå op ad hinanden i det daglige og dele kantine i bygningerne, hvor Ewii lejer sig ind hos Beof.


Beof-direktør Claus M. Andersen overrakte fredag formiddag et bundt kabler med gavebånd og pyntestjerner til elforsyningschef Per Sørensen fra Trefor. Foto: Jacob Jepsen


Til ære for kameraerne overdrog Claus M. Andersen et lille bundt trefasede jordkabler til Trefors elforsyningschef, Per Sørensen.

– Per, værsgo. Her er elnettet – i hvert fald den del, vi kunne finde på lageret. Så bliver det din opgave at finde ud af, hvor den mangler.

Per Sørensen takkede for gaven og holdt en lille tale for medarbejderholdet.

– Det har også været en lang rejse for os og en forholdsvis hård omgang at komme hertil. Det er ikke hverdag for os at fusionere og arbejde sammen med andre virksomheder, sagde elforsyningschefen med henvisning til forarbejdet, der gik forud for buddet på det bornholmske elnet.

Ewii har betalt 657 millioner kroner for El-Net Øst. Med salget har Beof været i stand til afdrage den del af selskabets gæld, der tyngede koncernen.

– Det er en god dag for Beof, fordi vi med salget får øgede muligheder, og derfor er det også en god dag for Bornholm, sagde Claus M. Andersen.Flere nyheder