Ismand overvejer at lukke i Rønne: Vi mangler medarbejdere

Ismand overvejer at lukke i Rønne: Vi mangler medarbejdere
Vasileios Kakavogiannis står bag is-successen Chris & Mario, der har butikker i Gudhjem og Rønne samt her i den lille pavillon på torvet i Nexø. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | ABONNENT | 30. JUL 2022 • 15:50

Chris & Marios tre butikker i Rønne, Gudhjem og Nexø har færre kunder end sidste år, men der bliver solgt lige så meget is. Det fortæller ismand Vasileios Kakavogiannis. Til gengæld har han så store problemer med at finde medarbejdere til butikkerne, at han overvejer at lukke på torvet i Rønne.

 

Ferie på Bornholm er lig med is, både for voksne og børn. Noget en del turister kører efter, når de besøger Bornholm, er den hjemmelavede is hos Chris & Mario, den lille kæde af butikker, der findes tre steder på øen. Men at have tre butikker kan være rigtig hårdt. Det har indehaveren, græske Vasileios Kakavogiannis, mærket på egen krop.

– Det er meget svært at have tre butikker, især fordi vi ikke kan få medarbejdere til at passe butikkerne, siger han.

Vasileios producerer selv al den is, der bliver solgt i de tre butikker, i køkkenet på den gamle Poulsker Skole. Og selvom han producerer på fuld kraft, kan det være svært at følge med.

Det er dog især problemet med at få nok medarbejdere til at passe butikkerne, der presser ismanden. Og det har store konsekvenser i det daglige, fortæller han.

– Kunderne bliver desværre sure på os, og de forstår ikke, hvorfor vi ikke kan holde åbent i længere tid, forklarer Vasileios Kakavogiannis.

Han oplyser, at butikkerne lukker klokken 18, selvom han meget gerne ville forlænge åbningstiderne

Selv kan han ikke holde til både at producere is hele dagen og derefter stå og passe en butik, så han er tvunget til at ansætte flere folk.

– Min kone presser mig. Hun siger, jeg arbejder for meget, fortæller han.

Lukker nok i Rønne næste år

En af de konsekvenser, den store mangel på medarbejdere også kan have, er, at Chris & Mario må lukke butikken på Store Torv i Rønne næste år.

– Ja, jeg tror, vi må lukke butikken i Rønne næste år. Hvis vi ikke kan finde flere medarbejdere. Det er en meget lille butik, og der er ikke så mange muligheder der. Det bliver for hårdt at have alle tre butikker, siger ismanden.

Selvom han mener, at antallet af turister i år er lavere end i 2021, sælger butikkerne alligevel lige så meget is.

– Der er færre turister i år, det kan vi mærke. Men vi sælger egentlig det samme. Så de, der er her, køber lidt mere. Vi kan også mærke, at vi er blevet mere kendte, så mange kommer til os, fordi de kender os fra tidligere år.

Vasileios Kakavogiannis oplyser, at de i butikkerne i maj og juni mest havde danske pensionister og børn på skolerejser, og at der i juni måned også var mange turister fra Sverige og Norge. I hele juli har det dog især været danske turister, der har besøgt butikkerne.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?