Tidligere fitnessdirektør med opfordring: 'Lad være med at melde jer ud'

Tidligere fitnessdirektør med opfordring: 'Lad være med at melde jer ud'
Hvis fitnessmotionisterne melder sig ud af de lokale centre, fordi det er for besværligt at dyrke fitness med de gældende restriktioner, så er der en reel risiko for, at centrene lukker, lyder det fra Kristian Rosenberg Larsen, som indtil 2019 ejede og drev Sundhedscenter Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 10. MAJ 2021 • 16:39
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
10. MAJ 2021 • 16:39

MOTION

Det vil være en katastrofe på alle tænkelige fronter, hvis man ikke længere kan dyrke fitness i provinsen, lyder det fra Kristian Rosenberg Larsen, som i 2005 åbnede fitnesscentret Sundhedscenter Bornholm i Nexø. Derfor opfordrer han fitnessmotionister til at bakke op om centrene, både ved at forblive medlem og ved at melde sig som frivillig coronakontrollant.

Det sker i mail, han har sendt til Bornholms Tidende.

"Fitnessbranchen er i knæ. Den styrtbløder medlemmer, hjælpepakkerne udfases, og regeringen stiller krav om bemanding i hele åbningstiden. Umulige vilkår, som kræver din opmærksomhed nu, hvis du også vil kunne dyrke fitness i dit nærområde om et halvt år. Fitnesscentre i provinsbyer er nemlig ikke nogen selvfølge – tværtimod", skriver Kristian Rosenberg Larsen.

Da han flyttede hjem til Bornholm i 2004, var det med en drøm om at introducere moderne fitnesscentre for bornholmerne, da Bornholm på det tidspunkt var et uland på fitnessområdet. Det lykkedes langt henad vejen, synes han selv, og i 2019 overdrog han Sundhedscenter Bornholm med centre i Nexø, Rønne, Allinge og Aakirkeby til Local Fitness.

Farvel til selvfølge

Sundhedscenter Bornholm blev med tiden tilpasset provinsen, således at fitnesscentre rent faktisk kunne eksistere i selv de mindre byområder. Dette indebar blandt andet en drastisk nedskæring af bemandingstiden, centralisering af administrationen og frasortering af badefaciliteter.

Derfor er det efterhånden en selvfølge at have et moderne fitnesscenter lige i nærheden, uanset hvor på øen man bor.

"Med de nye coronarestriktioner og genåbningskrav kan vi dog vinke farvel til denne selvfølge. Fitnesscentre i små provinsbyer – og ja, Rønne er også en lille provinsby – vil aldrig kunne hænge økonomisk sammen, hvis de skal bemandes i hele åbningstiden, klokken 05–23. Provinsbyer har udelukkende fitnesscentre, fordi de hidtil har måttet være ubemandede. Dette har regeringen dog sat en stopper for nu", skriver Kristian Rosenberg Larsen.

Med de aktuelle restriktioner skal centrene være bemandede i hele åbningstiden, og de skal både kontrollere coronapas og sikre, at medlemmerne husker at spritte af og holde afstand. Det gør det umuligt at drive fitnesscentre i provinsen, vurderer Kristian Rosenberg Larsen.

Umulig økonomisk byrde

Også som bruger er det blevet mere besværligt, og ifølge den tidligere fitnessdirektør har rigtig mange medlemmer meldt sig ud, fordi det bliver for besværligt at skulle testes, hver gang man skal træne.

"Dette er naturligvis katastrofalt og betyder, at de bornholmske fitnesscentre muligvis synger på sidste vers. Hjælpepakkerne, der hidtil har lappet nogle af hullerne i den synkende skude, udfases allerede i juni, hvilket tvinger fitnesscentrene til at åbne med fuld bemanding, selvom de på forhånd ved, at det er en umulig økonomisk byrde, der blot forhaler en foranstående konkurs", skriver Kristian Rosenberg Larsen.

Derfor opfordrer han lokale fitnessmotionister til ikke at melde sig ud, men at melde sig ind tilbyde deres hjælp som frivillig, således at centrene kan udbyde en fornuftig åbningstid med bemanding.

"Kun på denne måde kan vi sikre os, at Bornholm ikke genfinder sin position som uland i fitness", lyder det fra ham.