Fitnesscenter får travlt med at åbne: 'Folk skal strammes op til strandsæsonen'

Fitnesscenter får travlt med at åbne: 'Folk skal strammes op til strandsæsonen'
Margrethe Kjellgberg og hendes mand, Frits Kjellberg, startede Wellness Club sammen i 2007. Nu glæder de sig til at se medlemmerne svede på løbebåndene igen efter fem måneder, hvor maksinerne har stået stille og samlet støv. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 5. MAJ 2021 • 11:01
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
5. MAJ 2021 • 11:01

GENÅBNING

Den velkendte gummilugt fra yogamåtterne rammer næsen, så snart man træder ind ad døren. Løbebånd og motionscykler står på rad og række med god afstand mellem hinanden. Spritbøtter er placeret rundt i lokalets midtergang.

– Sådan har det stået klar til at blive brugt de seneste fem måneder, siger Margrethe Kjellberg, der er medejer af Wellness Club i Rønne.

Tirsdag morgen vågnede hun dog overrasket op til den glædelige nyhed, at de allerede om få dage må åbne dørene for deres medlemmer. Det blev bestemt natten til tirsdag, da regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet blev enige om en aftale om en yderligere genåbning af Danmark.

Af aftalen fremgår det blandt andet, at indendørs idræt og fitnesscentre fra torsdag må genåbne for personer over 18 år mod fremvisning af coronapas.

Fra stilhed til travlhed

Selvom alle maskiner og vægtstænger er afsprittede og rengjorte, får Wellness Club nok at se til, inden de åbner torsdag morgen klokken seks, mener Margrethe Kjellberg.

– Først og fremmest skal vi have alle vores instruktører tilbage på vagtskemaet, og så skal vi have ekstra bemanding, der skal tjekke coronapas. Det er helt nyt for os, siger hun.

Derudover har Margrethe Kjellbergs telefon kimet det meste af dagen med medlemmer, der spørger ind til retningslinjerne for coronapas, og hvornår de igen kan komme ned at træne.

Grunden til at Margrethe får ekstra travlt skyldes også, at hendes mand – ejer og driftsansvarlig – Frits Kjellberg befinder sig i Jylland indtil fredag.

– Vi havde ikke forudset genåbningen af fitnesscentre ville komme nu. Men det er fedt, at vi kan åbne, så selvfølgelig skal vi gøre det, så snart vi kan, og det er altså torsdag, siger Margrethe Kjellberg.


Wellness Club er klar til at åbne torsdag den 6. maj. Der er klitermærker på gulvet, der markerer, hvor man skal placere sig og ekstra holdtræninger med færre på holdene. Foto: Berit Hvassum

Stilstand i medlemskab

Siden fitnesscentrene landet over lukkede den 16. december 2020, har mange oplevet at miste medlemmer. Det har dog ikke været tilfældet for Wellness Club, som hele perioden har sat deres medlemmer i bero.

– Vi synes ikke, at nogen skulle betale en medlemspris for ingenting, og derfor har vi sat alle i bero. Det har været udfordrende økonomisk, da vi ikke har haft nogen indtægter udover hjælpepakkerne, men vi klarer den, fortæller Margrethe Kjellberg.

Hun fortæller, at antallet af medlemmer har været stilstående den seneste tid. Dog håber hun på en tilgang, når de igen kan åbne.

– Vi satser da på, at folk skal strammes op før strandsæsonen starter, griner hun.

Hun understreger, at Wellness Club åbner i præcis samme stand, som det lukkede tilbage i december.

– Nu skal gulvet bare støvsuges for de mange måneders støv, og så er vi klar, siger Margrethe Kjellberg.

Local Fitness kæmper

For Local Fitness-kæden, der også har et center i Rønne, ser situationen noget anderledes ud. Her har man ikke mulighed for at åbne med de nuværende restriktioner. Især kravet om at vise coronapas har sine konsekvenser. Det fortæller direktør, Kaare S. Dahle:

– Det har kostet voldsomt mange opsigelser af medlemskab, da rigtigt mange mennesker ikke ønsker at være underlagt krav om test for at kunne gå i fitnesscenter.

Som det ser ud nu, skal medlemmerne ikke regne med at komme tilbage, før centrene igen kan åbne som normalt. Det vil dog først blive engang i januar 2022, spår Kaare S. Dahle. Han ærgrer sig derfor over de fortsatte restriktioner.

– Jeg mener, at det er lige så sikkert at tage i fitnesscenter, som det er at vælte rundt i supermarkedet med flere hundrede andre mennesker, siger han og fortsætter:

– Modsat andre butikker, så kan vi iøvrigt spore alle, der har været i vores center i tilfælde af smitte.