Peter Juel: 'Jeg forventer ro på bagsmækken'

Peter Juel: 'Jeg forventer ro på bagsmækken'
Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2023 • 08:57
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2023 • 08:57

Hvis der ikke er ro internt i partiet, er det umuligt at navigere som politisk valgt, siger folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V).

Peter Juel-Jensen (V) vågnede torsdag morgen til nyheden om, at hans lokalformand Michael Hendriksen har trukket sig fra sin post og forlader partiet, fordi et flertal i bestyrelsen ikke vil ham. Det læste folketingsmedlemmet i en mail til Venstres medlemmer, og hans umiddelbare reaktion var ærgrelse over, at bestyrelsen ikke har kunnet få samarbejdet til at fungere.

– Der er lidt bøvl i bestyrelsen, ser det ud til. Det er ikke godt for et parti, når dem, som leder den lokale organisation, ikke kan enes, som jeg må forstå på mailen, at de ikke kan, siger Peter Juel-Jensen til Tidende.

Hvad der ligger til grund for uenigheden og dermed Michael Hendriksens beslutning, ved Peter Juel-Jensen ikke helt.

– Jeg har snakket ganske kort med Michael Hendriksen her til morgen og kan forstå, at han synes, tingene er kørt fast. Jeg har kendt Michael Hendriksen i mange år og er på god fod med ham, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at man internt i bestyrelsen ikke har kunnet få det til at virke. Jeg ved ikke helt, hvad der ligger til grund, og det er heller ikke noget, jeg bruger meget energi på, siger Peter Juel-Jensen.

Som folketingsmedlem er Peter Juel-Jensen i høj grad Venstres ansigt udadtil. Det er ham, der står i front, når partiet går ud og argumenterer for sine holdninger og synspunkter i valgkampe, og den til enhver tid siddende bestyrelse er hans nærmeste politiske samarbejdspartner på Bornholm.

– Jeg forventer, der er ro på bagsmækken, for ellers bliver det fuldstændig umuligt at navigere i som politisk valgt. Om det så er den ene eller den anden side, det har jeg ingen mulighed for at vurdere, siger Peter Juel-Jensen.

svært at kommentere til bunds

Når der er kurrer på tråden, og tingene ikke rigtig kører i olie, så er det noget, som sætter sig hele vejen ned igennem en organisation, fortæller Peter Juel-Jensen, for det bliver svært at afsætte den nødvendige tid, hvis man bare skal sidde og være uenige.

– Hvis en organisation eller et parti skal virke, så skal der være ro om tingene. Selvfølgelig kan man være uenig, men man skal være uenig på et sådant niveau, at man kan se hinanden i øjnene og få tingene til at virke, siger Peter Juel-Jensen.

Set med hans øjne handler politik internt i et parti om at bøje sig mod hinanden og mødes om noget, alle kan bakke op om.

– Men jeg synes, det er svært at kommentere til bunds, når jeg ikke ved, hvad der er gået forud. Det er heller ikke min opgave at skrue mig ned i, for jeg har en anden opgave, og den bruger jeg alle mine vågne timer på at løse, fortæller han.

Rigeligt med opgaver med politisk indhold

Personligt havde Peter Juel-Jensen håbet, at de interne slagsmål i Venstre på Bornholm havde været bilagt for længe siden, for interne stridigheder tyder på, at der er også er tvivl om den politiske retning, og det er der ikke, fastslår han. Han er brandærgerlig over, at Venstre nu igen får en tur i den bornholmske presse for noget, han ikke synes, partiet fortjener.

– Både organisationen og bestyrelsen er væsentligt bedre end det billede, der bliver tegnet, når vi ikke er enige, siger han.

Er det ikke fordi I selv leverer rigeligt med skyts?

– Det er der ingen tvivl om, men jeg ville hellere have, at bestyrelsen var i pressen for noget godt, for en medlemskampagne, en medlemsfremgang eller nogle gode dialogmøder, hvor man prøver at komme bornholmske interesser og det bornholmske erhvervsliv i møde og få skabt en eller anden fælles platform. Vi står et sted, hvor vi har brug for en meget stærk organisation, både med udsigt til en energiø og et nyt forsvarsforlig og en helt anden sikkerhedspolitisk situation på Bornholm. Der er rigeligt med opgaver med politisk indhold at tage fat på. Det er der, jeg vil lægge min vægt og ikke på interne slagsmål om noget, som kan være meget svært at forstå for udenforstående, siger Peter Juel-Jensen.