Lokal Venstre-formand: 'Det er noget roderi'

NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2023 • 15:30

Formanden for Venstre Østbornholm blev taget med bukserne nede, da han fik mailen om, at Michael Hendriksen trækker sig som formand for Venstre Bornholm.

Michael Hornshøj gjorde ligesom mange andre venstrefolk, da han onsdag aften modtog en mail fra den lokale partisekretær Aage Larsen. I mailen fortæller Michael Hendriksen, at han trækker sig som formand og melder sig ud af Venstre.

– Det er noget roderi for at sige det rent ud. Jeg er lige så overrasket, som du sikkert var, da du så det. Jeg vidste ikke noget før i aftes, siger Michael Hornshøj til Tidende.

Han er formand for vælgerforeningen Venstre Østbornholm og dermed medlem af bestyrelsen i Venstre. Alligevel vidste han ingenting om, hvad der var på vej. Det var der ingen i bestyrelsen, der gjorde, fortæller han.

– Den mail, der er sendt ud til medlemmerne i går, er det, vi ved. jeg har ikke hørt noget fra formanden siden da. Der er ingen i bestyrelsen, der ved, hvad der ligger bag det her. Jeg forstår ikke helt, hvad det er, der forgår, for han har ikke vendt det med bestyrelsen inden. Det ærgrer mig, at Michael trækker stikket på den måde, for han har trods alt siddet i Venstre i mange år. Det ærgrer mig, når en arbejdshest trækker sig, selvfølgelig gør det det, siger Michael Hornshøj.

Det må fremtiden vise

Ifølge Michael Hendriksen trækker han sig blandt andet, fordi han ønsker en sammenlægning af de to lokale vælgerforeninger for at skabe ro i partiet, og det er der ikke opbakning til. Formand Jens Møller Jensen i Venstre Vestbornholm siger, at en sådan sammenlægning ikke har været på dagsordenen, men kun er blevet nævnt i en ophedet diskussion mellem Michael Hendriksen og andre i bestyrelsen. Den udlægning bekræfter Michael Hornshøj.

– Lige pludselig kom den frem. Vi har ikke snakket om noget i den retning, og fremtiden må vise, hvad der kommer, og hvis Michael Hendriksen havde et ønske om det, så kan jeg ikke forstå, hvorfor han ikke har taget det op med vælgerforeningerne, for vi ved simpelthen ikke noget om det, siger han.

Derfor ved Michael Hornshøj ikke, hvad baggrunden er for formandens exit.

– Jeg ved simpelthen ikke, hvad er ligger bagved, for Michael har ikke kommunikeret det til os, siger han.

Med bukserne nede

Michael Hornshøj fortæller, han er ved at finde ud af, hvad Venstres vedtægter siger om den situation, Venstre Bornholm nu står i.

– Vi lider lidt af granatchok alle sammen, og vi skal lige finde ud af, hvad formalia er. Jeg kan ikke sige det. Hvis formanden har trukket sig, skal der en generalforsamling til, hvor der skal vælges en ny formand, og så skal vi fremad. Jeg skal lige finde ud af, hvad vedtægterne siger, og så kører det efter det, siger han.

Jens Møller Jensen fra Venstre Vestbornholm er i Spanien, og når han kommer hjem, sætter forretningsudvalget og bestyrelsen sig sammen for at forholde sig til den situation, der er opstået.

– For som sagt er der ingen af os, der vidste noget om det her. Jeg blev taget lidt med bukserne nede, må jeg sige. Når vi ikke ved det på forhånd, kan vi ikke forholde os til det. Lige nu svømmer vi rygsvømning for at slukke nogle ildebrande, men bagefter melder vi os stærkt på banen igen, siger Michael Hornshøj.