'Jeg er ikke færdig i politik, det skal man ikke tro'

NYHED | ABONNENT | 25. MAJ 2023 • 07:17
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. MAJ 2023 • 07:17

Michael Hendriksen stopper som formand for Venstre på Bornholm og melder sig ud af partiet.


Onsdag aften tikkede en mail ind til Venstres medlemmer på Bornholm fra sekretær Aage Larsen. I mailen fortæller lokalformand Michael Hendriksen, at han stopper med omgående virkning efter blot to og en halv måned på posten. Han fortæller, at et flertal i bestyrelsen ikke vil ham, og at han derfor ikke ser anden udvej end at stoppe. Samtidig melder han sig ud af Venstre, fortæller han.

Til Tidende fortæller Michael Hendriksen, at han ville lægge partiets to partiforeninger sammen, så der kun er en partiforening på Bornholm. Det er i hans øjne den eneste måde at skabe ro i Venstre.

– Det blev drøftet på sidste møde, og der blev sagt, at det kunne jeg ikke, og så var den uddebatteret.

Mere vil han ikke sige om uenigheden mellem ham og flertallet i bestyrelsen.

– Jeg vil ikke hænge noget vasketøj ud, det ligger ikke min natur. Så meget pli har jeg, og jeg har mange gode venner i Venstre stadigvæk. Det er ikke noget, man bare lige gør. Bestyrelsen og jeg var ikke enige, og det fortsatte, og så tænkte jeg, at jeg har andet at bruge min tid til, siger Michael Hendriksen til Tidende.

Hans største bekymring ved beslutningen er, at den på en eller anden måde smitter af på folketingsmedlem Peter Juel-Jensen.

– Jeg håber ikke, det skader Peter Juel. Det er det, der bekymrer mig mest, for Peter har altid gjort det godt for partiet. Jeg snakker tit med Peter og har snakket med ham en gang om ugen. Da jeg stillede op på generalforsamlingen, var det for at hjælpe og støtte Peter hele vejen hjem. Nu har jeg ikke så meget indflydelse mere, siger Michael Hendriksen.

Selvom han har meldt sig ud af Venstre, beskriver han sig selv som venstremand dybt ind i hjertet og sindet.

– Men på et tidspunkt stopper festen. Man skal videre, og sådan er det bare. Det huer mig ikke, det indrømmer jeg blankt, men hvis man ikke kan komme videre, kan det være lige meget, siger Michael Hendriksen.

Inden han blev formand, var han næstformand i et år, og han har også siddet i bestyrelsen i Venstre Vestbornholm. Og afskeden med Venstre er ikke ensbetydende med, at man har hørt det sidste fra Michael Hendriksen.

– Jeg er ikke færdig i politik, det skal man ikke tro, siger han.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning